ПОСЛЕ невремена које је протутњало престоницом у среду, коловоз у Ваљевској улици се буквално отворио. Иако је улица обновљена прошле године, комади асфалта сурвали су се у рупу дубоку више од метра. На питање ко је одговоран и када ће улица бити санирана, надлежни једни на друге пребацују кривицу.

"Новости" су се прво обратиле ЈКП "Београд пут", које је извршилац радова које им ЈП "Путеви Београда" одреди.

- ЈКП "Београд пут" није изводило радове у Ваљевској улици. За све информације обратите се ЈП "Путеви Београд". Ако нам дају налог да је урадимо, тако ће и бити, и то у што краћем року - рекли су из овог предузећа.

"Новости" су се, затим, обратиле ЈП "Путеви Београда", који дају налоге да се поједине улице обнове, среде, али не само ЈКП "Београд путу", већ и другим путарским фирмама.

- Оштећења у Ваљевској улици настала су услед врло интензивних падавина које су преоптеретиле канализациону мрежу, што је проузроковало квар на мрежи и испирање материјала у трупу пута. За детаље о предузетим мерама и плановима за даље поступање на санацији предметне површине, потребно је да се обратите ЈКП "Београдски водовод и канализација". ЈП "Путеви Београда" не поседује сазнања о извођењу радова на реконструкцији Ваљевске улице, нити је издавало налоге за реконструкцију предметне улице - рекли су из овог предузећа.

Прочитајте још: ПОТОП ПОСЛЕ НЕВРЕМЕНА: "Пливали" аутомобили у Београду (ФОТО+ВИДЕО)


Као да је неко обновио и асфалтирао улицу прошле године по свом нахођењу. Непознати су и извођач, и наручилац тих радова, а непознато је и да ли радови имају гаранцију.

ВОДОВОД

НИ из "Водовода" наш лист није добио одговор када ће њихове екипе изаћи на терен, како би поправиле канализационе одводе, за које тврде да су проузроковали спирање тла и настала оштећења.