Тренд раста броја туриста и броја ноћења у Београду се наставља, као и промоција главног града, рекао је градоначелник Зоран Радојичић.

Током прошлог лета Београд је посетило готово 500.000 страних туриста, а највише гостију у овом делу године долази из региона, Кине и Русије.

У складу са повехцањем броја туриста повећани су и смештајни капацитети Београда, рекао је Радојичић на ТВ Пинк.

Он је подсетио да је у односу на 2014. годину у Београду готово двоструко више хотела, а да и даље постоји потреба за изградњом и отварањем нових, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

"У истом периоду, капацитет приватног смештаја је учетворостручен. У целој причи не би требало заборавити ни конгресни туризам и управо ових дана у нашем граду одржан је још један конгрес лекара. Туризам ће се у Београду и даље развијати, па је сходно томе важно да наставимо рад на уређењу града и побољшању инфраструктуре, али и проширењу културне понуде српске престонице", рекао је Радојичић.

Према његовим речима, Београд је током лета домаћин великог броја манифестација, од којих су многе стациониране у центру града, што је значајно како за туристе, тако и за суграђане.

Илустрација / Фото: Ж. Кнежевић


"Очекују нас концерти на Цветном тргу и Косанчићевом венцу, док ће на Обилићевом венцу током јуна, јула и августа бити организована „Омладинска четврт“, где ће млади музички уметници имати прилику да се афирмишу. Не би требало забравити ни Бир фест, као најмасовнији музички догађај у нашем граду, али и манифестације у приградским општинама попут „Лета на Гардошу“, „Бојчинског културног лета“ у Сурчину, „Грочанских свечаности“ у Гроцкој, као и разних програма на Чукарици. Важно је да равномерно развијамо Београд, што показујемо и на овај начин", истакао је Радојичић.