ПРОШИРЕЊЕ Булевара патријарха Павла могло би да почне већ идућег месеца, а за ове радове биће задужен конзорцијум фирми који чине "Енергопројект нискоградња", Bauwesen, АТМ БГ, "Гип Конструктор", "Машинокоп" и "Елнос БЛ". Реконструисаће се 1,7 километара овог Булевара, од раскрснице са Улицом Пере Велимировића. Понуђена цена без ПДВ за ову деоницу била је 1,15 милијарди динара, а рок за завршетак је скоро годину и по дана.

На теднер, који је Дирекција за грађевинско земљиште расписала крајем марта, за проширење Булевара патријарха Павла, пристигле су четири понуде. Само две су испуњавале критеријуме за доделу уговора. Најнижу, за 1,15 милијарди динара, дао је конзорцијум фирми који чине "Енергопројект нискоградња", Bauwesen, АТМ БГ, "Гип Конструктор", "Машинокоп" и "Елнос БЛ" коме је уговор додељен. Уколико не буде притужби других учесника који су се јавили на тендер, посао би могао да почне већ у јулу. Рок да се уради 1,7 километара деонице је 540 дана.

Прочитајте још - Тендер за другу фазу реконструкције Булевара патријарха Павла

Тренутно је у процесу израда техничке документације за следећу деоницу, од актуелне, до раскрснице код Хиподрома. Да би завршили целу трансверзалу потребно је реконструисати и Булевар патријарха Димитрија, од Улице Пере Велимировића до скретања за Ресник, што је трећа етапа.

ТОПЧИДЕРКА У НОВОМ КОРИТУ

"ПРИПРЕМНИ" радови на проширењу Булевара патријарха Павла, почели су још прошле године, када је Дирекција ушла у пројекат измештања реке Топчидерке. Изграђен је и нови мост у Улици Пере Велимировића. Радови на ова два пројекта се приводе крају, а у току је бетонирање последњих делова новог корита Топчидерке. Из Дирекције кажу да би вода новим коритом могла да потече до краја месеца.