Радови на првој фази реконструкције Улице 27. марта теку без већих проблема и за сада су гужве једино из правца Цвијићеве улице, док из правца Булевара ослобођења није било већих застоја, кажу у градском Секретаријату за саобраћај.

Градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић је рекао да су, када се изводе такви опсежни радови, неминовне измене у редовном режиму саобраћаја.

"Оно што је била наша стрепња, то је како ће функсионисати саобраћај у Булевару краља Александра и да ли ће талас који се јави због застоја утицати на овај булевар, али до тога није дошло. Наравно да смо очекивали да дође до гужве и застоја, али приметили смо и да је већ половином прошле недеље смањен број аутомобила на улицама Београда, што је свакако утицало да не буде већих застоја", рекао је Рафаиловић за ТВ Прва, наводи се у саопштењу Градске управе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Obnova četiri ulice: Zašto šine nisu na sredini ulica?

Он је поновио да се проблем за сада јавља на раскрсници Цвијићеве и Старине Новака.

"Ми током дана имамо редовну комуникацију са Управом саобраћајне полиције за Град Београд. Потребно је да прође најмање три до четири дана да бисмо видели на који начин се тај саобраћај распоређује на мрежи", рекао је Рафаиловић.

Наводећи да се тренутно у граду ради на неколико локација Рафаиловић је нагласио да је то морало да се ради, јер годинама у уличну мрежу није улагано на начин како се то сад ради.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Beograd: Putari startuju od letnjeg raspusta

"Наша саобраћајна инфраструктура је била скоро уништена и ми смо затекли катастрофално стање. Нисмо могли више да одлажемо реконструкцијуу Улице 27. марта, а летњи период је најповољније време за овакве радове. Тад почиње школски распуст, смањује се број возила на улицама јер је сезона годишњих одмора", рекао је Рафаиловић.

Он се, додаје се у саопштењу, извинио грађанима што њихове дневне активности трпе због радова и апеловао на њих да буду стрпљиви.

Рафаиловић је рекао да је сада практично на снази ванредни режим саобраћаја, јер се реконструише саобраћајница у центру града дужине три километра и истакао да ће грађани, када се заврше радови, добити модеран и функционалан булевар.