ЕКИПЕ Завода за биоциде и медицинску екологију су у петак, 14. јуна од 18.30 часова почеле акције сузбијања одраслих форми комараца из чак 3 авиона на територији Београда.

Локације на којима се акције спроводе су лева обала Дунава, од Панчевачког моста до Ковилова, Ратно острво, лева обала Саве, од Остружничког моста до блокова, десна обала Саве - Макишко поље, Умка, Остружница уз реку, Ада Циганлија и Ада Међица, као и Забран у Обреновцу.

Акције сузбијања комараца трајаће до 21 сат, уколико временске прилике буду адекватне.

Препарат који се користи при прскању из авиона намењен је за сузбијање одраслих јединки комараца у отвореном простору и то применом са земље из уређаја за термално замагљивање, као и применом из ваздуха, прскањем из авиона.

Прочитајте још - Авионима на комарце

Време трајања дејства препарата који ће се користити за сузбијање комараца из авиона, наведеног дана је 5 сати после извршеног третмана. Како кажу у Заводу, у питању је препарат који је регистрован и у коришћеној концетрацији делује само на комарце, брзо се слегне и безбедан је по здравље људи.

Фото Д.Миловановић

У упутству за употребу овог препарата стоји да је од дејства потребно заштитити корисне медоносне пчеле. Зато одгајивачи пчела треба да предузму потребне мере заштите пчела и то затварањем лета кошнице и привременим пресељавањем


Фото Д.Миловановић

Фото Д.Миловановић
Фото Д.Миловановић