МИНИБУСУ на линији Е1, који саобраћа од Устаничке до Блока 45, у среду око 15.00 у Устаничкој улици, наводно су отказале кочнице. Срећом, повређених путника у возилу није било.

Наводно, у Устаничкој улици код окретнице, шофер је изгубио контролу над возилом и само пуком срећом избегнута је трагедија. Како је возач Драган В. (59) објаснио, возећи низбрдо, почео је да кочи и схватио да систем не функционише. Почео је да маневрише, како не би ударио пешаке и аутомобиле. Срећом, возач је био прибран и успео је да заустави возило, а путници, како је објаснио, нису ни схватили шта се догодило.

У "Бан бусу", приватном превознику који држи ову минибус линију, кажу да су упознати са инцидентом и да је возило искључено из саобраћаја.

Прочитајте још - Судар аутобуса и минибуса у Београду, троје повређено

- Возило је одвезено на технички преглед, а верујемо да ће га проћи. Не мислимо да су кочнице у питању. Већи проблем је у возачу, који је проблематичан. Пре неки дан направио је два удеса за два сата. Познато је да сви превозници имају муку да нађу возаче које би запослили, а ми због отказног рока нисмо могли да га повучемо с радног места и тако лако га отпустимо, пошто је у сталном радном односу - кажу из "Бан буса".

У полицији кажу да им инцидент није пријављен. У кол-центру Секретаријата за јавни превоз кажу да они нису надлежни да прате минибус експрес линије, јер оне нису у систему ИТС, иако је управо овај секретаријат склопио концесиони уговор са превозником "Бан бус" овог марта на рок од 10 година. Подсећамо, овај превозник у Београду држи линије Е1, Е2, Е6, Е9 и А1 на којима саобраћа 43 возила.