Весић: Гондолу имају Њујорк, Јерусалим...

Танјуг

13. 06. 2019. у 10:19

Весић: Гондолу имају Њујорк, Јерусалим...

Горан Весић
Фото: Н. Фифић

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да гондолу имају многи светски центри попут Њујорка и Јерусалима и поновио да она која треба да се изгради у Београду нема везе са Београдском тврђавом, већ са Калемегданом
Заменик градоначелника Горан Весић рекао је данас да гондолу имају многи светски центри попут Њујорка и Јерусалима и поновио да она која треба да се изгради у Београду нема везе са Београдском тврђавом, већ са парком Калемегдан.

Он је, гостујући на ТВ Пинк, казао да "исти они који су правили хајку против пројекта гондоле, нису подигли глас када се српске светиње са Косова и Метохије из 14. века проглашавају за католичке".

"За наше критичаре је нормално да се сликају поред фонтане у Барселони и гондоле у Јерусалиму, да шаљу селфије и причају како ми у Београду немамо ништа. Само из разлога јер то ради Александар Вучић и ми његови сарадници у Граду Београду", рекао је Весић.

Један од разлога хајке око гондоле је, сматра Весић, жеља да се покаже како Србија није у стању да чува своју културну баштину, јер ако не може да је чува у Београду, како ће моћи да је чува на Косову и Метохији, а то се, истиче, ових дана и потврдило, јер није чуо да се неко ко се противи изградњи гондоле у Београду успротивио изјави Рамуша Харадинаја, који је за остатке православне цркве Светог Николе у Новом брду из 14. века рекао да је реч о католичком храму.

"Све те критичаре не интересује културна баштина, већ је циљ хајка против Вучића", сматра заменик градоначелника.

Прочитајте још - Жичара одмах, а одговори касније

Он је подсетио да је на Београдској тврђави градска власт реконструисала Споменик захвалности Француској, Мало степениште Јелисавете Начић, плато око Победника и следи обнова самог споменика.

Такође је уређено Дамат Али-пашино турбе, чесма Мехмед-паше Соколовић и тренутно се изводе радови на Великом степеништу. Креће се у обнову Сахат куле и од наредне године реконструкција павиљона Цвјете Зузорић, навео је Весић.

"Урадили смо више него друге градске власти у претходних 20 година заједно. У време бившег градоначелника Драгана Ђиласа је било забрањено улагати у Београдску тврђаву, док је радницима у том јавном предузећу незаконито смањио плате за 15 одсто, јер је хтео да их угаси", закључио је Весић.

ВЕСИЋ: ВУЧИЋЕВА БОРБА НИЈЕ ЛАКА...


Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Горан Весић рекао је да се данас, захваљујући дипломатској активности председника Александра Вучића, уважавају и српски интереси по питању Косова и Метохије.

Весић је казап да и они који су признали независност тзв. Косова и они који нису данас разумеју да без Србије нема трајног решења.

Он је гостујући на Телевизији Пинк казао и да Вучићева борба није лака.

"Клинтон и Олбрајтова су дошли да посете своје чедо јер је захваљујући њима настала самопроглашена лажна држава Косово. Они си бивши челници САД-а, нису на функцијама и на тој прослави није било америчких званичника", прокоментарисао је Весић "обележавање 20 година од уласка НАТО снага на КиМ".

Према његовим речима, за нас је важно што се данас морају уважити српски интереси, што је, каже, највећа победа.

"Сада се поново питање Косова и Метохије ставља на дневни ред у највећим центрима моћи, што значи да тај сценарио који су писали Олбрајтова и Клинтон 1999. године није успео и да је доживео фијаско, јер да је успео данас се не би причало о томе", истакао је Весић.

На нама је да будемо стрпљиви, да наш председник Вучић настави са оваквом политиком са којом ми нудимо компромис, рекао је Весић и додао да је сасвим сигуран да ће Србија доћи до решења које ће задовољити и српски и албански народ.

Весић је навео и да данашња опозиција једно прича по амбасадама, друго у иностранству, а треће у земљи.

"Ти исти људи су тражили од Срба на Косову да не изађу на изборе, а да нису изашли не би могли да заштите своје интересе. Њих само интересује да на Косову зараде неки политички поен. За разлику од њих Вучић исто прича и у Београду, и у Косовској Митровици и у Братислави, Вашионгтону, Москви и зато он има подршку у народу", подвукао је Весић.

Говорећи о најави дела опозиције да ће да бојкотује изборе, Весић је нагласио да су избори инструмент којим се одлучује која ће се политика спроводити.

"Они који беже од избора беже од сопствене одговорности јер или немају кандидате или немају политику и нису спремни да учествују. То је једна алиби полиика која ни једној странци ништа добро није донела. Опозиција нема програм, једини им је програм да уништавају саобраћајне знаке", рекао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Gondolu imaju Njujork, Jerusalim

13.06.2019. 15:56

Ne lupaj ko Maksim po diviziji. Njujork ima ogromne viseće kabine koje oni zovu tramvajima i žičaru u zabavnom parku sa po 2 mesta. Jerusalim takođe nema gondole već uspinjaču do religioznog brda da olakša ljudima koji ne mogu da pešače do vrha.

гага

13.06.2019. 23:08

Београду само гондола фали па да буде као Њујорк...

Златан

14.06.2019. 09:34

Свуда у свету где постоје жичаре, успињаче, гондоле и слично нечему корисном служи, а не само за причу како имају. У Њујорку кога помиње функционише Roosevelt Island Tramway са 2 кабине капацитета по 125 путника и преко 100 полазака на дан. Функционише у градском превозу, а ко користи овај тип превоза има и неке бенифиције у даљем коришћењу метроа и аутобуса.