ДИВЉЕ свиње више не представљају опасност по грађане престонице, јер их, према речима надлежних, на територији града има све мање. Преостали примерци би у наредна три дана требало да се врате у своје станиште, односно на Велико ратно острво - за "Новости" истичу у Удружењу ловаца "Доњи Срем".

У току уторка, још две дивље свиње усмртили су аутомобили на престоничким улицама. Једна је страдала у Булевару Арсенија Чарнојевића, односно на ауто-путу, и ово је први случај да ову животињу усмрти возило на најпрометнијој београдској саобраћајници. Друга је настрадала у Улици маршала Толбухина на Новом Београду, а у питању је младунче тешко десетак килограма.

- Чим смо сазнали да је вепра убио аутомобил на ауто-путу, отишли смо тамо, али од превеликог саобраћаја нисмо могли да дођемо до њега - препричавају догађај ловци из ловишта "Доњи Срем". Нико од возача није обраћао пажњу на угинулу животињу, тако да смо га на крају једва склонили са прометне саобраћајнице.

Како за наш лист кажу у "Ветерини Београд", ситуација се полако нормализује.

Прочитајте још - ПОГЛЕДАЈТЕ: Вепар “покосио” човека усред града, борба се наставља на тлу (ВИДЕО)

- Наше екипе ће још да дежурају, мада је број позива грађана у понедељак увече био много мањи него претходних дана. Водостај Дунава полако опада, а самим тим и присуство дивљих свиња на улицама Београда је све мање.

Настрадало младунче на Новом Београду

Ове животиње су прошлог четвртка, због водостаја реке који је био у порасту, прешле на новобеоградску страну престонице. Први пут су их грађани запазили у Блоку 30, одакле су дошле и до центра града. До сада је осам свиња страдало од удара аутомобила, док су шест малих и пет великих вепрова ухватили запослени у "Ветерини Београд", уз помоћ ловаца удружења "Доњи Срем".


ЛОВЦИ ОДЛАЗЕ

ЛОВЦИ удружења "Доњи Срем" кажу да више нема потребе да буду распоређени на Ушћу, већ ће, уколико их запослени у "Ветерини Београд" позову, бити ту да помогну. Истичу и да се у медијима последњих дана створила лоша слика о њима, јер се ширила лажна прича да они убијају дивље свиње, иако је сезона лова одавно завршена.