Дронови траже амброзију

М. С.

уторак, 11. 06. 2019. у 15:28

Дронови траже амброзију

За ову сврху Град издвојио 60 милиона динара Фото Беоинфо

Градоначелник Зоран Радојичић током посете општини Барајево најавио акцију уништавања корова

До средине јула Град ће се бавити сузбијањем амброзије, у периоду када ова биљка цвета, а за то је ове године издвојено око 60 милиона динара, подсетио је градоначелник Зоран Радојичић приликом најаве акцији уништавања овог корова у Барајеву.

- Ове године смо купили три дрона која ће нам помоћи у мапирању терена како бисмо открили површине које су највише угрожене, а набавили смо и два трактора који са потребним додацима могу амброзију да уништавају много брже него до сада - рекао је Радојичић.

Прочитајте још - На амброзију са 60 милиона

Град ће мапирати 320 хектара, а у овом тренутку план је да више од 120 хектара под амброзијом буде уништено. Председник Општине Барајево Слободан Адамовић казао је да ће ова општина са својим службама и предузећима дати пуни допринос решавању проблема.

- Потребна нам је помоћ Града. На много зелених површина амброзија неконтролисано расте, наша комунална предузећа су спремна, али је површина велика и без додатног хемијског третмана тешко је постићи потпуну заштиту - истиче Адамовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Rale

11.06.2019. 17:21

Ambrozija najvise cveta krajem avvusts I pocetkom septembra a ove godine ce zbog kisnog juna kasnije. To svi znaju aman...