У НАСЕЉУ Рипањ, мушкарац Р. С. (71) смртно је страдао упавши у бунар у дворишту своје куће, који је дубок више од 30 метара! Трагедија се догодила у понедељак око 14 сати у улици Пут за Марковиће. Према незваничним информацијама, човек је пошао да очисти бунар и сипа хлор, што је радио сваке године, и том приликом се оклизнуо и пао.

Екипе Хитне помоћи и ватрогасци су, на позив супруге несрећно страдалог човека, одмах дошли, а акција извлачења је трајала скоро четири сата. Тек око 18.00, Р. С. је извађен из бунара, а лекари су могли само да констатују смрт.

Један од ватрогасаца је покушао да уђе у бунар и дође до тела, али је отвор на средини био толико узак да није било шансе да се спусти до дна. На крају су из цистерни сипали воду покушавајући да подигну ниво течности у бунару. Када су видели да тело не могу извући канапима и голим рукама, возило је морало поново да се напуни, јер је било потребно још воде. После доста времена, тело је испливало на површину. Читава акција трајала је неуобичајено дуго, а на терену је било присутно десетак ватрогасаца, као и два возила те службе.

Прочитајте још - ТРАГЕДИЈА У РИПЊУ: Мушкарац настрадао приликом пада у бунар дубок око 25 метара (ФОТО)

- Ово су ситуације са којима се не срећемо толико често, али нас ништа не сме изненадити. Морамо бити спремни да у свакој ситуацији реагујемо што брже - истакао је један од ватрогасаца.

Како за "Новости" прича комшија несрећног човека, породица је вечи део времена проводила у викендици у овом вождовачком насељу.

- Они су живели у граду, али откад су отишли у пензију, скоро читаву годину проводе овде, посебно кад дође лето - прича он. - Често сам ишао код њих кад дођем у Рипањ, и стварно су фамилија за пример. Он је узгајио и неко воће, а имање им је стално било уређено.

Како "Новости" незванично сазнају, Р. С. је већ једном имао инфаркт, па постоји могућност да му је због велике врућине позлило, након чега се оклизнуо и пао у бунар дубок више од 30 метара. Комшије и пријатељи окупили су се у дворишту куће, чим су чули за тужну вест.

- О овој породици могу рећи све најбоље. Вредни, радни, имају и две ћерке, као и унучиће. Баш велика трагедија - каже комшија.

Убрзо је на место трагедије дошла и полиција, након чијег увиђаја ће бити познато више детаља ове несвакидашње трагедије.

ПРОБЛЕМ У ПОДАВАЛСКИМ СЕЛИМА

ДА су бунари проблем у подавалским насељима, сведочи случај из 2017. године, када је старија жена упала у бунар дубине 15 метара. Она се враћала од комшинице и кренула преко ливаде, а како од велике траве није видела рупу која није била затворена, упала је у бунар. Несрећна жена је само пуком срећом избегла смрт, и у свесном стању је превезена у Ургентни центар.