УРНЕБЕСНА ПОТЕРА НА УШЋУ: Комби јури прасе, ловци се бацају, а деца навијају (ВИДЕО)

NovostiOnline

недеља, 09. 06. 2019. у 21:07

УРНЕБЕСНА ПОТЕРА НА УШЋУ: Комби јури прасе, ловци се бацају, а деца навијају (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин YouTube

Како изгледа потера за дивљим свињама, али и колико су способне брзо да трче, најбоље се види на снимку објављеном на "Јутјубу"
ДЕСЕТАК радника "Ветерине" у комбију и неколико паса који јуре прасе дивље свиње, док деца са стране посматрају и навијају да младунче побегне, видео је који је запалио друштвене мреже.

Како изгледа потера за дивљим свињама, али и колико су способне брзо да трче, најбоље се види на снимку објављеном на "Јутјубу". Грађани су уочили младунче дивље свиње како се креће у парку Ушће, а на трагу су му били и ловци и радници "Ветерине". А онда је кренула права потера.

Младунче великом брзином трчи са једног краја парка на други, ловци се више пута бацају, али им прасе измиче, укључују се и пси али слаба вајда, прасенце је брзо и тешко га је ухватити. На снимку се види и радник "Ветерине" како држи пушку са стрелицама за успављивање, али прасе је толико брзо да човек не може ни да нанишани.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Дивља свиња погинула скоком са гараже на Обилићевом венцу

У потеру се укључује и комби, покушава да наведе прасе ка ловцима али не успевају, а све то прате деца са стране, скачу и навијају. Дивље прасе се није дало, потрудило се максимално, али је на крају и "долијало". Радник "Ветерине" успева некако да се баци и ухвати га, а затим и однесе у комби, како би касније било пребачено у резерват.

Снимак је направљен у четвртак током дана, када су дивље свиње тек кренуле да "опседају" Нови Београд, али је за кратко време задобио велику пажњу јер је први прави снимак који описује тешкоће са којима се сусрећу људи који за њима трагају.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Joca Lovac Belosvetski

10.06.2019. 08:30

Juriti divljac bez oruzja po Beogradu je pravi lov, koji su i nasi pretci u davna vremena upraznjavali. I tako, cim ga ulovi, poljubi ga i opet ga pusti, jer nema smisla da se prase povredi. Eto, to se zove ziveti sa prirodom, pa makoar to bilo i u grad Beograd - tu je nekada bilo njihovo staniste, pa su ti zli ljudi dosli da ih rasteraju. Dosla divljac, opet, po svoje.

Миле

10.06.2019. 09:58

Као Бата Стојковић.....само што је он бржи и спретнији....