Дивља свиња погинула скоком са гараже на Обилићевом венцу

Бета

субота, 08. 06. 2019. у 19:10

Дивља свиња погинула скоком са гараже на Обилићевом венцу

Дивље свиње прелазе улицу у Новом Београду

Дивљи вепар пронађен је данас мртав у центру Београда, он је прескочио ограду на шестом нивоу гараже и том приликом страдао
Дивљи вепар пронађен је данас мртав у центру Београда, он је прескочио ограду на шестом нивоу гараже и том приликом страдао, пренели су београдски медији. Дивљи вепар је, како се наводи, ушао у гаражу на Обилићевом венцу, радници "Паркинг сервиса" су покушали да га истерају, а вепар је бежећи прескочио ограду и погинуо.


На друштвеним мрежама појавио се и снимак дивље свиње на Калемегдану која је покушала да се попне уз бедем тврђаве.

Иначе дивље свиње су услед повећаног водостаја на Дунаву, препливале и прешле на обале Новог Београда и Земуна, па су их последњих дана грађани виђали на тим локацијама.

Управа за шуме Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде упозорила је раније јавност на потенцијалну опасност од дивљих свиња које су присутне на деловима територија општина Земун и Нови Београд, на потезу од блока 30 до блока 9, односно од Ушћа до Земунског кеја.

Прочитајте још: Опрез због дивљих свиња

"Дивље свиње које се налазе на површинама ван ловишта су врло узнемирене, при чему су одређене женке високосупрасне или су се скоро опрасиле, што максимално повећава ниво ризика", упозорила је Управа за шуме.

Управа је навела да су на терену уведена дежурства у организацији Ловачког удружења "Земун", полиције и "Ветерине Београд", који предузимају мере хватања, успављивања и збрињавања у прихватилишту којим газдује ЛУ "Земун", као и сталног праћења њиховог кретања, уз предузимање свих неопходних мера.

"Ради личне безбедности људи, као и избегавања непотребног узнемиравања које може изазвати неконтролисане реакције и непредвидиво кретање дивљих свиња, неопходно је да се избегавају изласци у приобални део Новог Београда и Земуна, а нарочито у вечерњим и ноћним сатима, све док траје ова непосредна опасност", упозорила је Управа за шуме.

Згажена дивља свиња код Палате Србија - Фото Д. Стојаковић


Слична ситуација је била и 2014. године када су дивље свиње склоњене и враћене у природно окружење.

Медији су и јуче објављивали снимке свиња које су у ноћи између среде и четвртка претрчавале улице у Новом Београду, а којих је било много на друштвеним мрежама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације