У Старом двору свечани пријем поводом Спасовдана (ФОТО)

Танјуг

четвртак, 06. 06. 2019. у 20:18

У Старом двору свечани пријем поводом Спасовдана (ФОТО)

Фото: Танјуг

У Старом двору данас је одржан свечани пријем поводом обележавања славе града Београда - Вазнесења господњег, Спасовдана
У Старом двору данас је одржан свечани пријем поводом обележавања славе града Београда - Вазнесења господњег, Спасовдана.

Пријему се присуствовали овогодишњи домаћин славе градоначелник Београда Зоран Радојичић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, градски функционери, представници дипломатског кора, личности из јавног и културног живота...

"Велика ми је част и задовољство да сте данас у оволиком броју дошли да заједно прославимо овај значајан дан - крсну славу Београда, Спасовдан. Ово је веома значајан дан за све људе које Београд воли и који воле Београд", рекао је Радојичић.

Подсетио је да Београд своју крсну славу, Спасовдан, прославља од 1403. године, када је деспот Стефан Лазаревић прогласио Београд главним градом, и истакао да Спасовдан симболизује успеће господње, али и веру у будућност и заједништво.

Прочитајте још - БЕОГРАД ПРОСЛАВИО СПАСОВДАН: У литији учествовали бројни грађани (ФОТО)

"Београд је кроз векове много пута уништаван, али се уздизао и успевао да поново буде леп и диван какав и јесте. Београд током историје повремено и није славио славу, али је од 1992. године поново редовно славимо јер смо свесни да без прошлости, без традиције не може бити светле будућности", рекао је градоначелник.

Навео је да је Београд свесрдно прихватио многе људе, оне који су у тај град дошли са жељом за знањем, просперитетом, успехом, бољим животом, али и оне који су морали да оду са својих огњишта.

Фотографије: Танјуг

"Београд се гради и то се види на сваком кораку, али желимо да буде још здравији, лепши, организованији...идемо ка том циљу, али Београд чине Београђани, а то смо сви ми заједно и важно је да сви дамо свој допринос, неко мањи, а неко већи. Уз Божју помоћ и уз тај наш мали допринос достићићемо циљ који желимо", навео је Радојичић.

Присутнима је захвалио што су дошли и пожелео да Београд још пуно година слави Спасовдан.Београд је раније данас своју крсну славу обележио литургијом у Вазнесењској цркви и литијом централним градским улицама.

Поводом градске славе на 127 билоборда у српској престоници постављене су слике са мотивима средњовековне историје Србије које ће грађани, али и посетиоци престонице моћи да виде до 3. јула.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације