У БЛОКУ 30 и код Ушћа на Новом Београду крдо дивљих свиња у четвртак се шетало прометним саобраћајницама! Како истичу у "Ветерини Београд", ове животиње су дошле са Великог ратног острва препливавши Дунав, највероватније бежећи од велике воде и поплава. Ове животиње могу да буду опасне и да нападну људе посебно када имају младе.

Животиње су се појавиле на улици, када, срећом, није био велики број аутомобила, а радници бензинске пумпе у Блоку 30, који су радили у трећој смени, уочили су "незване госте".

- Наше колеге које су биле на послу испричале су нам за овај догађај. Прво нисам могла да верујем, али кад сам погледала снимак на друштвеним мрежама уверила сам се да је тако било - за "Новости" прича једна од запослених на пумпи.

До сада није био чест случај да се на Новом Београду појаве дивље свиње, па је и већина грађана овог дела престонице била изненађена кад је чула ову вест.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дивље свиње пустоше усеве


Како за"Новости" истиче Будимир Грубић, директор "Ветерине Београд", око 30 дивљих свиња боравило је на Великом ратном острву, и оне су услед плављења овог дела града препливале реку.

- Чим свиње осете да им се сужава простор за живот, оне се у паници одмах склањају на безбеднија места. Срећа је што се улицама крећу у току ноћи, јер избегавају град и људе. Две смо ухватили и биће предате ловачком удружењу, а они ће их ових дана, кад се стекну услови, сместити у резерват - каже Грубић.

Оне највише настањују леву обалу Дунава, насеља Овчу, Борчу и Крњачу, а током ноћи пређу и по 40 километара.

- Готово је немогуће спречити њихово појављивање градом, јер их има много. Дивље свиње су сада могле прећи и на другу страну Дунава, али су отишле према Новом Београду. Наше екипе су на терену и прате ситуацију - напомиње Грубић.