Дивље свиње беже од поплава (ВИДЕО)

Ш. МАРОВИЋ

06. 06. 2019. у 23:30

Дивље свиње беже од поплава (ВИДЕО)

Фото: YouTube Printscreen

У новобеоградском Блоку 30 и код Ушћа животиње на улици. Избегавају људе, али могу да буду опасне кад имају младе

У БЛОКУ 30 и код Ушћа на Новом Београду крдо дивљих свиња у четвртак се шетало прометним саобраћајницама! Како истичу у "Ветерини Београд", ове животиње су дошле са Великог ратног острва препливавши Дунав, највероватније бежећи од велике воде и поплава. Ове животиње могу да буду опасне и да нападну људе посебно када имају младе.

Животиње су се појавиле на улици, када, срећом, није био велики број аутомобила, а радници бензинске пумпе у Блоку 30, који су радили у трећој смени, уочили су "незване госте".

- Наше колеге које су биле на послу испричале су нам за овај догађај. Прво нисам могла да верујем, али кад сам погледала снимак на друштвеним мрежама уверила сам се да је тако било - за "Новости" прича једна од запослених на пумпи.

До сада није био чест случај да се на Новом Београду појаве дивље свиње, па је и већина грађана овог дела престонице била изненађена кад је чула ову вест.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дивље свиње пустоше усеве


Како за"Новости" истиче Будимир Грубић, директор "Ветерине Београд", око 30 дивљих свиња боравило је на Великом ратном острву, и оне су услед плављења овог дела града препливале реку.

- Чим свиње осете да им се сужава простор за живот, оне се у паници одмах склањају на безбеднија места. Срећа је што се улицама крећу у току ноћи, јер избегавају град и људе. Две смо ухватили и биће предате ловачком удружењу, а они ће их ових дана, кад се стекну услови, сместити у резерват - каже Грубић.Оне највише настањују леву обалу Дунава, насеља Овчу, Борчу и Крњачу, а током ноћи пређу и по 40 километара.

- Готово је немогуће спречити њихово појављивање градом, јер их има много. Дивље свиње су сада могле прећи и на другу страну Дунава, али су отишле према Новом Београду. Наше екипе су на терену и прате ситуацију - напомиње Грубић.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Joca Lovac Belosvetski

06.06.2019. 10:24

Svinjetina od divlje svilje je izuzetno dobra za rostilj. Polako samo, nemojte da ih uplasite da ne pobegnu.

Berlinske divlje svinje

06.06.2019. 11:49

Mnogo otpadaka od hrane se baca pored kanti za đubre ili Romi i drugi "pretraživači"kanti, tražeći nešto upotrebljivo, izvade kese sa otpatcima htane, odlože ih pored i ne vrate ih u kante.Divlje svinje tragaju za hranom na "lakši" način,npr. pored kanti za đubre. Ako je za utehu, one su postale napast u Berlinu,pa čak i u samom centru grada.Upadaju ludima u bašte i rijući unište i cveće i travnjake.Ne pomaže ni ograda jer je podrju, pomaže samo bar 1 m duboko ukopanog beton-zida pa ograda.

Beograd je Mali Grad

06.06.2019. 16:43

Samo na par kilometara od centa Beograda imate klasican seoski ambijent kukuruz njive sume svinje itd Beograd je veoma veoma mali grad ko god je bio u malo vecim gradovima tipa Hjuston istmbul Frankfurt zna o cemu pricam