ИНВЕСТИЦИЈЕ и планови за наредни период, које имају челници Општине Чукарица, обухватиће све сегменте живота суграђана овог дела дела престонице. Од отварања 40.000 нових радних места, асфалтирања улица, преко озбиљних подухвата, попут детаљног регулисања Макишког поља, до изградње моста у Великој Моштаници, само су неке од активности којима су посвећени председник Срђан Коларић и његов тим.

Реконструкција Улице Ратка Митровића тренутно је најважнији пројекат на коме раде путари. Тешке машине асфалтом ће покрити ову важну саобраћајницу која спаја Жарково и Филмски град. Чак 110 милиона динара издвојено је за овај посао. Међутим, према речима Коларића, горући проблем на Чукарици јесте канализација.

- Урађен је пројекат и обезбеђена су средства за изградњу два колектора за пречишћавање вода - каже Коларић. - Остружница ће покрити канализациони слив Умке, Остружнице, Велике Моштанице и Сремчице. Чињеница је да су најважнији колектори на Чукарици, јер се та насеља налазе узводно од фабрике воде којом се снабдева цео град.

Ове године се завршава и израда плана детаљне регулације Макишког поља. Изградња стамбено-пословног комплекса на 640 хектара на Макишком пољу представља најамбициознији пројекат у будућности ове општине. Према речима првог човека Чукарице, овде ће бити забавни паркови и логистички центри, уз Чукаричку падину биће смештен стамбени део, док ће се комерцијално-пословна зона протезати левом страном Обреновачког пута. План је и да ту буде запослено 40.000 људи.

Срђан Коларић


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Чукарица: Лепша дворишта вртића


- Овде ће бити прва станица метроа, а ова локација је најближа центру града, наслања се на обилазницу и у свом саставу има ранжирну станицу, па је најпожељнија за стране инвеститоре - истиче Коларић.

У току су припремни радови за реконструкцију и проширење моста у Великој Моштаници. Реч је о Гњионској улици, и то је први пут да се једна општина упушта у овакав посао, каже Коларић. Иначе, отварањем тржног центра "Ада мол", према суду челника, почела је нова ера на Чукарици. Архитектонски се објекат потпуно уклапа у амбијенталну целину, има терасу са погледом на језеро и Мост на Ади, што ниједан шопинг мол нема.

- Уредићемо комплекс Старе шећеране. Влада треба да откупи тај простор и претворићемо га у културни амбијент. То је пројекат за наредних неколико година и временом ће станари бити расељавани. У изради је план и за савремену марину - најавио је председник општине.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Чукарица: Проширују привредну зону


ПОПЛАВЕ

ПОУЧЕНИ искуством од великих мајских поплава 2014. године, овога пута на време су очишћени канали и сливни потоци на Чукарици, који су, заправо, правили штету услед загушења смећем. Изливања нема, а веће падавине Чукаричани очекују спремни.