Протестују сатима, а не плаћају порез

С. Б. М.

05. 06. 2019. у 14:15

Протестују сатима, а не плаћају порез

Фото Беоинфо

Због блокаде престоничких улица у понедељак од такси предузетника (СИТАБ), реаговали и представници CarGо удружења. После разговора са нашим службама, имаћемо решење, каже градоначелник Зоран Радојичић

ПОСЛЕ протеста таксиста СИТАБ-а у понедељак, који су центар града држали блокираним скоро девет сати, градоначелник Зоран Радојичић је разговарао са градским службама, након чега ће таксисте обавестити о плановима за решавање њихових проблема. Иначе, председник Удружења грађана CarGo, Александар Вучић, тврди да "такси картел блокира отварање поглавља о конкуренцији у преговорима са ЕУ и да протестима заправо траже опрост пореског дуга од 247 милиона и субвенције од 90 милиона".

Радојичић је у понедељак прихватио захтев таксиста да их саслуша у свом кабинету:

- Како су ми рекли таксисти, њихов главни захтев односи се на поштовање Закона о превозу путника, али у том тренутку нисам могао да им понудим решење. И у уторак сам имао састанак са градским службама, и током ових дана ћу опет, након чега ћемо имати нешто конкретније.

- "Такси картел" на све начине покушава да заустави отварање поглавља о конкуренцији, али главно питање је да ли то раде самостално или по нечијем налогу - казао је Вучић. - Невероватно је да се дозвољава да 120 таксиста блокира град и целу државу. Притисцима на институције и блокадама саобраћаја не само да се малтретирају грађани, већ и они таксисти који хоће поштено да раде. Њих позивамо да нам се придруже, како бисмо се заједно изборили за отворено тржиште - истакао је Вучић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРОТЕСТ ТАКСИСТА У БЕОГРАДУ: На улици до добијања гаранција (ВИДЕО/ФОТО)ОДУЗЕТ АУТОМОБИЛ CarGо ВОЗАЧА

ИНСПЕКТОРИ друмског саобраћаја Секретаријата за инспекцијске послове у уторак су, уз асистенцију Комуналне полиције, привремено одузели возило марке Audi A4. Аутомобил је одузет од особе које је посредством CarGo апликације обављала услугу такси превоза путника. Ванредни инспекцијски преглед је обављен коришћењем методе "прикривени путник". Секретаријат ће дежурном судији за прекршаје поднети захтев за покретање прекршајног поступка по хитном поступку против ове особе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације