ТАКСИСТИ окупљени око Струковног удружења такси предузетника Србиије у понедељак су блокирали престоницу. Око 11 сати испред градске скупштине, зауставили су своја возила и затворили део Трга Николе Пашића од Кнеза Милоша до Теразија. То је направило саобраћајни колапс у целом граду.

Линије јавног превоза 24, 26, 27, 37, 44 и 58 преусмерене су на Таковску улицу и Џорџа Вашингтона, а онда настављају редовним трасама.

Због блокаде центра, возачи не могу из Булевара краља Александра, преко Дечанске да стигну до Трга републике или Теразијског тунела. Немогуће је ни из правца Теразија или тунела стићи до Улице кнеза Милоша или Таковске.

Прочитајте још - CarGо: Удружење ради, таксисти протестују

На улицама око Трга Николе Пашић авлада потпуни колапс, а сви као алтернативу користе највише Таковску, Џорџа Вашингтона и Булевару деспота Стефана. Километарске колоне стварају се због протеста од мостарске петље, али и дуж Булевара деспота Стефана.

Таксисти овог удружења захтевају да држава и локалан самоуправ спровод еЗакон о превозу путника у друмском саобраћају, као и да инспекција кажњава све који се нелегално баве превозом путника.

фото П.Митић


Таксисти ће, како кажу, бити на улици све док не добију писане гаранције да ће се Закон спроводити.

фото П.Митић

Како незванично сазнајемо, један од представника СИТАБ-а налази се у Старом двору, где су га примили челници града.

фото П.Митић

фото П.Митић