У Ада молу и мајстори и купци

С. ВИДАЧКОВИЋ

31. 05. 2019. у 16:53

У Ада молу и мајстори и купци

Сређивање унутрашњости и спољашњости објекта / Фото Н. Фифић

Нови тржни центар у близини Савског језера није завршен ни седам дана после свечаног отварања. Покретне степенице изгледају неуредно и неочишћено, виде се трагови прљаве воде

НА подове новоотвореног тржног центра "Ада мол" још није пала прва прашина, јер ни она стара није обрисана. Иако је најмлађи купохоличарски рај код Аде Циганлије отворен пре свега седам дана, из једног обиласка стиче се утисак да је простор "угланцан" преко ноћи и да није било времена за детаљније чишћење тржног центра.

Суграђани данима на друштвеним мрежама хвале несвакидашњи изглед "Ада мола", озелењену фасаду, те уживају у обиласку терасе одакле очима и објективима "хватају" Мост на Ади и Савско језеро. Међутим, смета им што је пут од подземног паркинга до балкона пун прашине.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Депонија код „Ада мола“: Гомилају смеће испод прозора

- Отварање је могло да сачека још десетак дана како би овај тржни центар и изнутра изгледао лепо и светски - рекла нам је суграђанка Јасна К. - Покретне степенице изгледају неуредно и неочишћено, виде се трагови прљаве воде. Локали са робом су лепо уређени и чисти, ту ништа не недостаје, али ходници и ћошкови ће, изгледа, "сачекати" да мајстори оду.

И репортери "Новости" у четвртак су се уверили да су радници на сваком кораку у "Ада молу". На спрату на којем се налазе ресторани, кафићи и забавни садржаји има још неколико локала у припреми, у којима стоје даске, канте са фарбом. Од два лифта у гаражи, један није био у функцији, па су људи у групама чекали да оду на спрат.

На стакленом крову посао још траје, биоскоп није прорадио. Тротоар у Паштровићевој улици, са бочне стране "Ада мола", није био сређен у време отварања, али сада је "закрпљен" и пресвучен новим асфалтом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Отварају "Ада мол", а комшије без одштете

КОМШИЈЕ У НЕИЗВЕСНОСТИ ОКО НАПЛАТЕ ШТЕТЕ

КРПЕ ПУКОТИНЕ ЗА ТРИ НЕДЕЉЕ?

СТАНАРИ Радничке улице, Паштровићеве, Високе и друге комшије "Ада мола", надају се да ће, ипак, успети да наплате штету на домовима, насталу током изградње тржног центра. Састанак са извођачем радова, надлежнима у Градском заводу за вештачење и председником општине Чукарица, требало би да буде организован за три недеље, до када ће бити обрађени резултати вештака. Комшије су током изградње "Ада мола" страховали колико ће јако грађевинари минирати стену, на коју су наишли приликом копања темеља. Од августа 2017. до децембра прошле године, детонације су биле свакодневне, некад чак и неколико пута дневно. На зидовима кућа и у становима вишеспратница из околине појавиле су се пукотине, а примећено је и померање тла. (Г. Н.)


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације