Провере уклоњених аутобуса још 10 дана

С. Б. М.

29. 05. 2019. у 14:19

Провере уклоњених аутобуса још 10 дана

Аутобус на линији 20 који је изазвао инцидент у Устаничкој / Фото П. Милошевић

Приватни превозници траже продужење рока за ванредни технички преглед аутобуса који су уклоњени са улица. Радиша Момчиловић, в. д. директора ГСП: Реч је о веома сложеном послу

У СЕКРЕТАРИЈАТ за јавни градски превоз у уторак је званично стигао захтев приватних превозника са "Аривом" на челу да се рок за обављање ванредног техничког прегледа продужи десет дана. Због великог броја аутобуса, и захтевног прегледа, потребно им је још времена. Исти случај је и са Градским саобраћајним предузећем.

Град је тражио од свих превозника да најкасније до 31. маја обаве ванредни технички преглед за сва возила којима се обавља превоз путника. Повод је била саобраћајна незгода у којој је учествовало возило превозника "Арива литас" на линији 20, због сумње да је постојао ризик од настанка "ибертуре".

Превозници су, пак, тражили више времена да доказе о обављеним прегледима возила доставе Секретаријату.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Показивао двоглавог орла и претио

- Прегледали смо велики број возила, али нам је још много и остало - каже Радиша Момчиловић, в. д. директора ГСП "Београд". - То су сложене провере рада мотора које захтевају време.

"Арива" је захтев за продужење рока упутила у уторак. Кажу да су прегледали 260 од 450 возила, али да им треба још неколико дана да посао приведу крају.

- Ми немамо технички преглед као ГСП, а мало је у граду оних који се баве техничким прегледима аутобуса. Док закажете термин, док се преглед одради, све то изискује време. Надамо се да ће нам Секретаријат изаћи у сусрет. Безбедност путника је свима најважнија - кажу у "Ариви".


"ТУРЦИ" ПОВУЧЕНИ ИЗ САОБРАЋАЈА

АУТОБУСИ турског произвођача које је "Арива" купила прошле године, а због којих је ванредни преглед и наређен, повучени су из саобраћаја дан после последњег инцидента. Њих додатно прегледају стручњаци из ове компаније, пошто су возила још под гаранцијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације