Чланови делегације Града Београда, која се налази у посети Москви, посетили су Међународни фонд јединства православних народа, где су разговарали с председником те институције Валеријем Алексејевим, саопштио је градски Секретаријат за информисање.


Помоћник градоначелника Андреја Младеновић изјавио је да Фонд пружа драгоцену помоћ институцијама и организацијама у Србији, посебно на Косову и Метохији.


"Овај фонд има велики број активности, посебно усмерених на помоћ народу на Косову и Метохији, што је веома запажено. Његова улога је значајна и на зближавању, јединству и на различитим акцијама у земљама које припадају корпусу православних словенских земаља. Уз његову помоћ јачају се православне, традиционалне, породичне вредности које су важне да се, у склопу свих светских кретања, истакну и да се заштити идентитет народа који гравитирају и припадају овом корпусу", рекао је Младеновић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Delegacija Beograda u poseti Moskvi


Он је навео да је у разговору истакнуто и то да сарадња може да се продуби, надогради и, како је додао, да се у наредном периоду заједно наступа и организују манифестације које ће допринети да се потиснуте и угрожене вредности истакну.


Фонд јединства православних народа има одељења у девет држава, а одељење у Београду веома је активно и сваке године организује посету са Косова и Метохије Русији.


Циљ Међународног фонда јединства православних народа, који је основан 1995. године уз благослов руског патријарха Алексија Другог, јесте да сједини Русију и друге православне помесне цркве у духовном и друштвеном животу.


Фондација је основана како би ојачала везе духовног братства народа који исповедају православље, учврстила и интензивирала напоре међународне православне заједнице у области културне и друштвене сарадње.


Делегацију Града Београда чине, поред Младеновића, секретарка за информисање Мирјана Павичић, оперативни директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Предраг Вулиновић, директор позоришта "Дадов" Владимир Мијовић и представници градског Секретаријата за културу, додаје се у саопштењу градског Секретаријата за информисање.