"Београдски манифест" који се отвара данас, 24. маја и траје до 26. маја, одржаће се у Горњем граду Београдске тврђаве, а улаз за посетиоце биће бесплатан.

Ове године земља партнер је Црна Гора, која ће у оквиру посебно осмишљене зоне представити своју богату туристичку понуду, а представиће се и излагачи из Словеније и Републике Српске. У богатој понуди овог фестивала биће и зона "Адути Србије", где ће бити представљено више од 60 општина Србије. Ту је и дечја зона, у којој ће најмлађи моћи да уживају у заборављеним играма.

Такође ће се одржати и фестивал средњовековне културе, који је сада већ препознатљив део "Манифеста" и својеврстан је времеплов и добар начин да се очува и представи млађим генерацијама традиција витешких времена.

Прочитајте још - Понуда са лепотама Српске на "Београдском манифесту"

Прошле године фестивал је за три дана посетило око 130.000 људи, а представило се 65 градова и општина наше земље и седам излагача из иностранства. Тада је покренуто и пет нових фестивалских зона.

Радно време фестивала је данас од 15.00 до 21.00 и у суботу и недељу од 11.00 до 21.00.

И ЉУБИМЦИ ДОБИЛИ КУТАК

ВЛАСНИЦИ љубимаца и љубитељи животиња први пут ће добити свој кутак на највећем породичном фестивалу дестинација и манифестација "Београдски манифест", који се организује на Калемегдану од данас, 24. маја до недеље. У "Пет зони" власници паса, мачака и других животиња моћи ће да добију бесплатне савете угледних ветеринара, да науче како да васпитају свог пса или улепшају своје љубимце.