Мајстори на Савском тргу од краја јуна

С. Б. М.

четвртак, 23. 05. 2019. у 11:17

Мајстори на Савском тргу од краја јуна

Згради "Поште" у Савској враћа се предратни изглед Фото Н. Фифић

У престоници од јуна четири велика градилишта, а од септембра велике машине и у Улици Кнеза Милоша. Радови истовремено у Карађорђевој, на Тргу републике, у Џорџа Вашингтона и Савској

РАДОВИ на уређењу Савског трга почеће за месец дана, а биће завршени на Сретење 2020. године. Ово је у среду најавио заменик градоначелника Горан Весић. Према најавама, 15. јуна почеће и радови у Џорџа Вашингтона, што значи да ће престоница бити великим делом обухваћена радовима.

Мајстори ће радити на четири велика градилишта - у Карађорђевој улици, на Тргу републике, Савском тргу и потезу од Џорџа Вашингтона до Цара Уроша. Уз то, путари ће од септембра радити и тротоаре у Кнеза Милоша.

- За време реконструкције Савског трга, саобраћај ће у овом делу бити у функцији. Осим реконструисања фасаде зграде Железничке станице, и старим зградама прекопута Савског трга биће обновљене фасаде, које ће добити нов изглед. Зграда "Поште" у Савској улици је пре рата другачије изгледала и њој ћемо да вратимо стари изглед - казао је Весић.

Прочитајте још - УСВОЈЕНО УРБАНИСТИЧКО РЕШЕЊЕ САВСКОГ ТРГА: Шине по ободу, Немања удесно

Реконструкција тротоара у Улици кнеза Милоша, према његовим речима, почеће од јесени, а коловоза следеће године.

- Улица кнеза Милоша имаће са обе стране по три траке, односно укупно шест трака. Испод читаве улице налазиће се подземна гаража, од бившег савезног МУП, односно Газеле, до зграде Владе Србије са 450 паркинг-места - подсетио је Весић.

Куда и како ће се Београђани кретати када обнове тргова и улица почну, нико не зна. Нејасно је и како ће, према Весићевим речима, за време реконструкције Савског трга саобраћај бити у функцији, када је, према новом решењу, предвиђено измештање трамвајских шина.

Прочитајте још - Савски трг - нови главни трг српске престонице?

НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА ДО 2021.

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић, рекао је поводом почетка изградње нове главне аутобуске станице у новобеоградском Блоку 42, да ће Београд добити нову и модерну аутобуску станицу којом ћемо се поносити, те поручио да ће радови бити завршени до краја 2020.

- Изградња нове станице и станичне зграде вишедеценијски је сан Београда - казао је Весић.

Весић се са помоћником градоначелника Андрејом Младеновићем и градским урбанистом Марком Стојичићем састао са делегацијом "Београдске аутобуске станице" (БАС).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Limunko

23.05.2019. 18:00

Kao neko ko nije Beogradjanin, a često je u Beogradu, mogu da uočim koliko se menja na bolje. Pretpostavljam da njegovi žitelji imaju puno problema sa kretanjem, prevozom i sl. ali su na dobitku, jer će im grad lepše izgledati. Naročito mi je drago za zgradu pošte. Prelepa predratna građevina. Trebalo je to da plate oni koji su bombardovali, ali kako god bitno je da vrate ono što smo imali, a možemo se samo ponositi takvim zdranjima koji su zidali "naši stari".

Pjer Kiri

23.05.2019. 23:08

@Limunko - Limunko, ne slazem se s Vama. U Beogradu je zapoceto puno gradilista, ne zavrsava se nigde nista. U centru se zatvaraju ulice za saobracaj, pri tome se ne vodi racuna o ljudima koji tu zive i o njihovim potrebama i zeljama. Planira se upopascivanje parka na Toplicinom Vencu. U tom parku sad ima drveca i stoji spomenik Vojvodi Vuku iz Prvog svetskog rata. Njega nisu dirali ni okupatori u Drugom ratu. Da skratim: svi ti radovi koji se ne zavrsavaju samo unazadjuju grad