ПАДОМ са петог спрата зграде у Улици Јурија Гагарина 99 на Новом Београду, у среду је око 11 часова страдала Косовка Дадевски (73). У тренутку трагедије, несрећна жена је била сама у стану, у којем иначе живи са породицом.

Према незваничним информацијама, сумња се да се старица случајно оклизнула док је ширила веш, и пала са терасе на стазу испред зграде. Чим су видели несрећну жену да лежи на улици, комшије су позвале полицију. Убрзо су на лице места стигла и кола Хитне помоћи, а доктори су могли само да констатују смрт.

Како за "Новости" прича Косовкин син Саша Дадевски, за њену смрт сазнао је док је био на радном месту.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА У НИШУ: Девојка снимала видео-клип и пала са крова зграде. Погинула на месту наочиглед другова

- Био сам на послу када ме је позвао полицајац и саопштио ужасне вести - кроз сузе нам говори Саша. - У тренутку нисам могао да верујем. Нисам успео да видим мајчино тело, већ га је мој син идентификовао.

Чланови Косовкине породице истичу да је старица боловала од Паркинсонове болести, али да јој то није сметало да редовно обавља кућне послове, спрема ручак и пере веш.

- Сумњамо да овај пад можда није био случајан, јер је мајка била теже болесна и пила је лекове, али не могу ништа да тврдим. У овом тренутку ми је јако тешко, као да ми је неко одсекао део тела - јада се Саша Дадевски.

Ожалошћени син каже, за "Новости", да је Косовка дуго година радила у Атељеу 212 као чистачица. Последње што је рекла свом унуку било је да јој оде у пекару по бурек. Очев хитан позив га је вратио пред зграду где је затекао стравичан призор. Полиција је одмах изашла на место догађаја, а даљом истрагом биће утврђене све околности несреће.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА У НИШУ: Девојка снимала видео-клип и пала са крова зграде. Погинула на месту наочиглед другова
Фото: П. Милошевић