ЂАЦИ седмог разреда Основне школе "Никола Тесла" у Раковици екскурзију ће памтити по томе што су тек у аутобусу сазнали да неће одсести у хотелу који су њихови родитељи платили. Иако децу та информација није омела да се добро проведу, део родитеља сматра да су оштећени и да је безбедност деце била угрожена. Ипак, према речима директора осмолетке Станислава Стевуљевића, реч је о "неспоразуму у комуникацији", јер представница Савета родитеља није обавестила остале о промени плана.

Дводневна екскурзија у Врњачкој Бањи, где су ученици отишли прошлог четвртка почела је узбуном. Прво су деца јавила родитељима да ће преноћити у другом хотелу, а онда су маме и тате почеле да проверавају.

- Из хотела "Цептер" рекли су нам да децу не очекују и да је уговор са школом раскинут пре два месеца - прича Милица Грегорић, заменица председника Савета родитеља. - Деца су нам касније послала фотографије соба, и иако се води као иста категорија, хотел у ком су били није вредео 8.700 динара колико смо ми платили ту екскурзију.

Прочитајте још - ИЗМЕНЕ ПРАВИЛА О ЂАЧКИМ ЕКСКУРЗИЈАМА: У иностранство само матуранти

Како нам је испричао директор ОШ "Никола Тесла", родитељи су на Савету били обавештени о промени плана још 19. марта. Како каже, његова грешка је што је сматрао да се подразумева да информација буде прослеђена свим родитељима, што се није догодило.

- Овде је реч о шуму у комуникацији. Неко се чак анонимно жалио просветној инспекцији, која је дошла у школу и утврдила да је све урађено по правилнику. Наша школа већ десет година одседа у хотелу "Бреза", али у тренутку када смо тражили понуде, није било места, те смо резервисали "Цептер". У међувремену, капацитет се ослободио - објашњава Стевуљевић.

Према речима директора, недавна екскурзија ђака једна је од најуспешнијих. Сви садржаји били су испуњени, смештај је био одговарајући, а храна је била организована по принципу "шведског стола".


Станислав Стевуљевић


МАЈИЦЕ И ГРАФИТИ

ОШ "Никола Тесла" недавно је била у жижи због тога што је директор Стевуљевић натерао четворицу ђака да скину мајице са тенковима, авионима, натписом "Догодине у Призрену" и ликом Гаврила Принципа. Брзо након тога уследио је нови инцидент - непознате особе на зидовима школе исписале су графите посвећене Принципу, али и оне упућене Станиславу Стевуљевићу.

МЕЊАЛИ АГЕНЦИЈУ

ЗА првобитну агенцију која је била ангажована за путовање ученика, испоставило се да не испуњава све услове. Због тога је "Луи травел" преузео посао и обезбедио превоз шест одељења седмака у два дабл-декера.