ШКОЛСКО дворише 14. београдске гимназије у понедељак је било тесно да прими све љубитеље кошарке. На терену и ван њега. Мотив овог окупљања, за које резултати нису посебно важни, била је акција помоћи бившем ђаку ове школе Стефану Вукајловићу, оболелом од леукемије.

Матуранткиње Катарина Раденковић, Миа Томашевић и Сара Драшковић, окупиле су 16 екипа, а мечеви су играни од 10 до 17 часова.

- Учествовали су и тимови гимназије "Патријарх Павле", Девете и Спортске гимназије - прича за "Новости Катарина. - Стефан болује од акутне леукемије, а сасвим случајно је то сазнао, када је отишао на преглед код лекара јер га је заболела Ахилова тетива.

Њему је мајка донирала костну срж, али потребан је нови донор, а и лекови су скупи.

Проичтајте још - Хуманитарни турнир у Новом Саду: Мали фудбал за помоћ оболелом Николи

- То је била сјајна генерација, част ми је што сам им предавала - рекла је за "Новости" Оливера Стаменковић, Стефанов разредни старешина. - Он је такође спортиста, бавио се кошарком. Пошто није могао да присуствује догађају, шаљемо му стално видео снимке и поруке подршке. Одушевљен је и када буде могао доћи ће да нас посети.

Осим прикупљене новчане помоћи, ученици и професори 14. београдске су овим гестом успели да измаме Стефану осмех на лице и улепшају му тешке дане.

РАЧУНИ

СТЕФАНУ је помоћ драгоцена и његови млађи другари позивају све који су у могућности да прискоче. Новац се уплаћује на рачун хуманитарне фондације "Буди хуман": 160-466009-13 (динарски) и 00-540-0002029.2 (девизни, у еврима).

На располагању је и СМС:277 послати на 3030.