НАЈВЕЋИ празник сладоледа који организује компанија Фриком, ове године је одржан у срцу престонице – на Калемегдану. Сви љубитељи сладоледа с радошћу су похрлили не би ли уживали у Фриком сладоледима, али и првим зрацима сунца после дужег времена.

За добру атмосферу, побринуо се водитељ Осман Ахмед, који је направио фантастичну увертиру за наступ дечијег хора “Чаролија” и премијерно извођење представе “Јагодићи” у новој морској авантури.

Ове године Сладоледан је имао посебан значај, јер је први пут имао и хуманитарни карактер. Сав новац од продаје сладоледа одраслима током СЛАДОЛЕДАНА, 350 хиљада динара, намењено је за летовање малишана без родитељског старања.

Име наше компаније - Фриком, симбол је за сладолед, за лето, за дружење више од четири деценије. Због тога смо се одлучили да сва средства сакупљена од продаје сладоледа одраслима ,током СладолеДана,донирамо у добротворене сврхе деци без родитељског старања”, изјавила је Ивана Дукић, директор маркетинга компаније Фриком и додала: “знамо да многа од њих немају прилику да отпутују на море, због тога желимо да дамо наш допринос и да им омогућимо да осете и доживе лето на начин које свако дете заслужује, а посебно она деца која су без родитељског старања.”

Велика посећеност током петочасовне забаве говори у прилог томе да је обележавање празника сладоледа постало традиција, и без сумње представлај увертиру за предстојеће лето.
(ПР)