НА територији престонице ускоро би требало да настане још неколико улица, за чију је изградњу Дирекција за градско грађевинско земљиште расписала тендер. Радиће се саобраћајнице на Дедињу и Сењаку, а за њихову градњу Град ће издвојити 4,3 милиона динара.

Тендер је расписан за израду техничке документације за изградњу Улице Жанке Стокић на Сењаку, затим саобраћајнице којом ће се стизати до манастира Ваведење. Радиће се и Чакорска и Лацковићева улица са инфраструктуром, као и Голешка улица на Дедињу. За прве две, град ће издвојити по милион динара, за трећу 800.000, а за четврту партију 1,5 милиона динара.

Изградња Улице Жанке Стокић са инфраструктуром омогућиће лакши приступ објектима на овој локацији као и бољу повезаност са постојећом мрежом саобраћајница у окружењу. Радиће се део од раскрснице са Дриничком улицом до дела постојећег коловоза, односно део дуг 70 метара.

Прочитајте још - На Врачару ар 150.000, на периферији 2.000 €

Чакорска улица ће омогућити бољи и безбеднији колски и пешачки приступ објектима за становање, као и бољу повезаност са улицама у окружењу. Техничком документацијом обухваћена је изградња коловоза "левог" крака ове улице дужине око 35 метара са једностраним тротоаром, и "десног" крака, од пешачке стазе у Лацковићевој улици у дужини од око 90 метара.

Међу документима је и план за Голешку улицу.

- Изградња ове саобраћајницe са паркинг-местима ће омогућити уређено паркирање и кретање пешака у оквиру стамбеног блока, као и бољу повезаност са постојећом мрежом саобраћајница у окружењу. Обухваћен је део Голешке улице, од раскрснице са улицом Генерала Саве Грујића и подразумева изградњу коловоза дужине око 170 метара - пише у документацији.

Планом је обухваћена и изградња 12 паркинг-места, у централном делу саобраћајнице.

БЕЗБЕДНИЈЕ ДО МАНАСТИРА ВАВЕДЕЊЕ

- НОВА саобраћајница за приступ манастиру Ваведењa Пресвете Богородице на Сењаку омогућиће бољи и безбеднији приступ манастиру и пешацима и возачима аутомобила, као и бољу саобраћајну повезаност манастира са постојећом саобраћајном мрежом у окружењу - наводи се у тендерској документацији. - Приступна саобраћајница је из улице Васе Пелагића, а дужина коловоза је око 160 метара са тротоарима.