ЖИТЕЉИ леве обале Дунаве напокон ће добити канализацију. Дугогодишња борба за прикључивање на легалну мрежу за одвођење отпадних вода уродила је плодом, а септичке јаме у овом крају града постаће прошлост. Како је обелоданио заменик градоначелника Горан Весић, јуче је менаџмент Европске инвестиционе банке одобрио кредит од 35 милиона евра за изградњу канализационе мреже. Радови би, према неким проценама, могли да почну у првој половини наредне године.

Према Весићевим речима, Град ће обезбедити у ове сврхе и додатних 12,93 милиона евра. На овај начин биће решен проблем одвођења отпадних вода за око 150.000 становника овог краја.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
СТИГЛИ ТУРСКИ АУТОБУСИ: Испоручено првих осам од 70 возила компаније "БМЦ" (ФОТО)

- Европска инвестициона банка обезбедила је и бесповратна средства у износу од 1,1 милион евра Граду као техничку помоћ за извођење и припрему пројекта канализације - истакао је Весић. - Уговор о техничкој помоћи биће потписан почетком јуна како би одмах могло да почне пројектовање канализације. Поносан сам јер сам заједно са својим тимом, који је водио преговоре са Европском инвестиционом банком, успео да створим услове да се ово реализује. Захвалан сам Дирекцији за грађевинско земљиште и "Београдском водоводу и канализацији" на великим напорима да се овај пројекат уради.

Житељи Крњаче, Борче и Овче деценијама муку муче са немогућношћу правилног одвођења фекалија. Препуњене септичке јаме, додатни проблем стварале су током лета, када се насељем ширио несносни смрад. А често је долазило и до изливања канализације.