Радојичић: Реконструкција младеновачког дома здравља у вредности од 142 милиона динара

Танјуг

среда, 15. 05. 2019. у 14:27

Радојичић: Реконструкција младеновачког дома здравља у вредности од 142 милиона динара

ДЗ у Младеновцу, Фото: Беоинфо

У Младеновцу је почела реконструкција Дома здравља, а у обнову три објекта те здравствене установе биће уложено 142 милиона динара, односно око 1,2 милиона евра
БЕОГРАД - У Младеновцу је почела реконструкција Дома здравља, а у обнову три објекта те здравствене установе биће уложено 142 милиона динара, односно око 1,2 милиона евра.

Младеновачки Дом здравља у среду је обишао градоначелник Зоран Радојичић, који је навео да је важно да грађани те општине имају адекватну здравствену услугу - у добрим условима и на време.

Како се наводи у саопштењу Градске управе, радови се изводе на једној од три централне зграде Дома здравља, на првом и другом спрату - на одељењима опште праксе, стоматологије, педијатрије и рендгена, тако да су та одељења тренутно измештена.

У сва три објекта предвиђена је замена подова, инсталација, столарије, тоалета, кровног покривача и кречење.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Радојичић: Шест рендген апарата за домове здравља у Београду

Радојичић је указао да је важно да здравствене установе на примарном нивоу функционишу добро, због чега ће и читав здравствени систем бити бољи, па ће и лекари на терцијалном нивоу моћи да пруже квалитетније услуге пацијентима.

Он је додао да је Младеновац специфичан због удаљености од центра Београда и да Дом здравља тамо мора да пружи и више од примарне здравствене заштите, како пацијенти не би путовали до центра.

Радојичић је навео да Град води одговорну политику према грађанима, нарочито када је реч о функционисању здравствног система. "Ово је значајан пројекат за грађане Младеновца, као и за колеге које раде у њему, и важно је да буде завршен на време, као што је обећано", поручио је Радојичић.

Вршилац дужности директора Дома здравља Малденовац Душица Миловановић навела је да је ово прва инвестиција у ту здравствену установу, од отварања пре четири деценије. "Урадиће се детаљна реконструкција и адаптација која ће значајно поправити услове рада", рекла је Миловановић и позвала градоначелника на отварање објекта по завршетку радова.

Председник општине Младеновац Владан Глишић истакао је да се очекује да ће у наредних седам месеци радови бити завршени. Захвалио је Влади Србије и Граду на инвестицији у Младеновцу, као и градоначелнику што, каже, подржава напоре за стварање бољих услова за пацијенте и рад медицинских радника.

Глишић је додао и да је Дом здравља добио средства за пројектну документацију за реконструкцију четири сеоске амбуланте, за које се нада да ће бити готове до краја године. Иначе, радове на обнови Дома здравља финансира владина Канцеларија за управљање јавним улагањима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације