ПЛАШИМО се да ће нас се надлежни сетити само уколико неко страда. Најављују вишедневне падавине, а наша зграда тоне, кров прокишњава. Не знамо коме да се обратимо, сви окрећу главу од нас.

Овако говоре очајни станари зграда у земунским улицама Марије Бурсаћ и Милана Узелца на Калварији, који већ месецима имају проблем са слегањем вишеспратница, о чему су "Новости" неколико пута писале. Према њиховим речима, нико ни из Општине Земун ни из Града не одговара на њихове вапаје, те се осећају беспомоћно. Зидови и цеви пуцају, греде се раздвајају, фасада отпада, а надлежни ћуте.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Боемска четврт отворила врата

Иако су стручњаци Градског завода за вештачење прошле јесени утврдили да је око ових зграда неопходна кишна канализација, што је и урађено, то нимало није решило проблем. Кишница се и даље слива низ зидове у поткровљу, а вишеспратнице тону у земљу.

- Планирамо да се окупимо и прошетамо до државних институција, где бисмо тражили решење за овај наш проблем - говоре огорчени станари ових земунских улица. - Сваки дан и ноћ слушамо пуцкетања, страх нас је да спавамо, јер мислимо да ће се зграда обрушити на нас. Тражићемо правду на улици, испред највиших државних институција, јер се овај проблем неће решити сам.


ВИДЕ НЕБО КРОЗ ТАВАНИЦУ

СТАНОВИ у поткровљу су у најгорем стању, у шта су се уверили наши репортери. Осим пукотина на зидовима, греде су се раздвојиле толико да се кроз њих види небо.