ТАШМАЈДАН је од среде ресторан на отвореном. Први по реду улични фестивал хране сладокусцима нуди могућност да уживају у слаткишима и сланишима од 10.00 до поноћи. Фестивал ће трајати до 12. маја у Ташмајданском парку.

Гурманима се пружа могућност да пробају суши који је прилагођен укусу нашег народа, а који ће за њих припремати мајстор који је заузео шесто место на светском такмичењу у справљању овог специјалитета. Сви заинтересовани ће за порцију сушија морати да издвоје 500 динара. У понуди је и јединствени тексашки роштиљ. Онима који не једу месо или који желе да пробају нешто ново, нуде се "вегапчићи", ћевапи направљени од проклијалог жита. Цена пет ћевапа је 200 динара. Љубитељи пекаре и теста могу пробати хлеб са сувим воћем, али и онај који у себи нема адитиве и квасац, а печен је у шпорету на дрва.

Прочитајте још - Сладолед у домаћој радиности

Не заостају ни слаткиши. У понуди су и шведске посластице, тачније слатке ролнице са циметом. Осим ролница ту је и сладолед са укусом поморанџе и цимета или ваниле са Мадагаскара.


Наравно, сви они који не воле да експериментишу са укусима, на овом фестивалу могу наћи роштиљ, пицу, као и различите пасте.

Осим хране, посетиоци ће моћи да уживају и у музичким концертима.