СТАНОВНИЦИ сурчинских насеља Јаково, Бољевци и Добановци у наредном периоду добиће нове тргове уколико се, за разлику од прошле године, неко од извођача јави на тендер. Како је најавио председник општине Сурчин Стеван Шуша, у наредним данима биће расписан тендер за израду техничке документације за уређење ова три трга, а вредност радова је 42 милиона динара.

Према његовим речима, на територији Сурчина постоји само један трг, и то у центру насеља.

- Покушавали смо у претходне две године да направимо тргове у Јакову, Бољевцима и Добановцима - рекао је Шуша. - Прошле године смо имали проблем, јер се извођачи нису јавили и тендер је пропао. Услови на тендеру су много бољи ове године и молим понуђаче да се пријаве како би становници ових насеља добили тргове до краја године.

Прочитајте још - Градиће се нови тргови у Сурчину

Како сазнајемо, на тендер који је био расписан прошле године није се јавио ниједан од извођача јер су, наводно, критеријуми били превише строги, а и за цену испод 40 милиона динара ниједна фирма није могла реализовати реконструкцију сва три сурчинска трга.

Планирано је да се у Јакову, на углу улица Бољевачке и Вожда Карађорђа реконструише укупно 1.920 квадрата, а нови трг и подручје око споменика улепшаће се каменим плочама. Дуж Улице вожда Карађорђа биће посечена стара стабла, а биће постављене саднице у бетонским саксијама. Бољевци ће, такође, добити нови поплочани плато на раскрсници улица Мира, Браће Веселиновић, Браће Гаврајић и Браће Кокар на простору од 348 квадратних метара.


На централном платоу биће права мала зелена оаза, са клупама и садржајима за игру деце.

ПАРК И ФИСКУЛТУРНА САЛА

ЧЕЛНИК ГО Сурчин истиче да ће највеће инвестиције ове године бити у Добановцима, где ће се прво радити дечји парк иза Дома културе, који ће бити готов до краја година.

- Завршена је подлога за терен са вештачком травом у спортском центру, док је за фискултурну салу урађен пројекат. У плану је и реконструкција Земунске улице, која је у лошем стању, а од великог је значаја за грађане и привреднике, не само из Добановаца већ и са целе територије општине.