СПОМЕНИК Мири Траиловић и Јовану Ћирилову испред Битеф театра код Бајлонијеве пијаце биће направљен по узору на њихову заједничку фотографију на бициклу, а на углу Милешевске и Цара Николаја биће постављена статуа Милене Дравић и Драгана Николића, најавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Споменици Мири Траиловић и Јовану Ћирилову биће, према Весићевим најавама, другачији од осталих, јер ће приказивати дух онога што су доносили у Београд.

- То ће бити занимљив споменик с обзиром на то да постоји фотографија на којој су њих двоје заједно на бициклу. Урбани џеп на углу Милешевске и Улице цара Николаја почећемо да радимо у наредних неколико месеци и назваћемо га Сквер Драгана Николића. Ту ћемо поставити скулптуру која ће се звати "Образ уз образ" и представљаће Драгана Николића и Милену Дравић. Они су читавог живота били заједно, и тако ће бити представљени Београду - истакао је Весић.

Прочитајте још - НЕПРЕВАЗИЂЕНА МИРА ТРАИЛОВИЋ: Гвоздена дама за сва времена

Одлука о постављању споменика донета је почетком марта на седници Скупштине града. У образложењу је наведено да су они својим радом обележили не само југословенску и српску већ и европску позоришну ументост друге половине 20. века.

Инцијативу за подизање споменика поднели су књижевни предводилац Новица Антић, драматуршкиња Гордана Гонцић и глумац Светислав Гонцић.