Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас радове на изградњи стамбеног комплекса "Еаст Сиде" на Звездари, који би требало да буду завршени у јуну следеће године.

Комплекс ће имати 347 станова и 351 гаражно место, а Весић истиче да је Београд град који живи од инвестиција и да је свака инвестиција важна.

"Инвестиције у некретнине су најважније инвестиције у Београду, поред туризма", рекао је Весић и прецизирао да је у прва четири месеца ове године на територији града Београда издато грађевинских дозвола за 245.000 квадрата, а локацијских услова за више од 350.000 квадрата.

Подсетио је да је прошле године издато грађевинских дозвола за више од милион квадрата, као и 2017. што показује да се у Београду гради и додао да ће тако бити и ове године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vesić: U Beogradu se gradi kvalitetnije i dugoročnije

Навео је да садашња градска власт не прави никакву разлику између приватних и државних инвестиција јер је, како је истакао, свака инвестиција једнако важна.

Весић је подсетио да је Београд први град у Србији који је донео одлуку да свако ко инвестира висе од 50 милиона евра по инвестицији има право на посебну радну групу у циљу решавања проблема на које инвеститор може да наиђе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Bastaćeva blokada košta čak dva miliona

"Тај приступ се показао добрим јер смо многе проблеме решили и погурали многе инвестиције које су стајале", рекао је Весић.

Он је захвалио свима који користе ту погодност и позвао и друге који желе да инвестирају да ту погодност користе јер је, додао је, Београд врло отворен када је у питању инвестирање.

"Ова инвестиција ће потпуно променити овај део града. Мислим да је време да, осим центра, и други делови града почну полако да се мењају. Као што видите, наш град се мења јер радимо, привлачимо инвеститоре и уређујемо га", рекао је Весић и додао да Београд полако постаје добро место за живот људи што је суштина сваке политике.

Захвалио је инвеститорима који улажу у Београд и додао да је посао градске власти да им помогне да своје планове реализују.

"Ми смо земља која зависи од инвестиција. Београд не може да има пуно индустријских инвестиција поготово када је у питању овај део града, али можемо да имамо инвестиције у туризам, да се фокусирамо на старт апове, као и креативну индустрију што ће бити наш фокус у наредном периоду", рекао је Весић.

Он је изразио наду да ће инвестиција на Звездари бити успешна и додао да би радови требало да буду завршени у јуну следеће године.