ОСНОВНА школа "Душан Вукасовић Диоген" у Бечмену, у општини Сурчин, добила је новоизграђену фискултурну салу површине 800 квадратних метара, са свлачионицама. Укупна вредност радова је 55 милиона динара, који су издвојени из градске касе.

- Ђаци су до сада часове физичког током зиме имали у учионици, наш циљ је да деца у приградским општинама имају исте услове као и она која живе у центру града - истакао је Горан Весић, заменик градоначелника. - Отварањем ове сале деца ће имати све услове како би се коначно настава физичког образовања одржавала онако како треба.

Прочитајте још - Без сале свака четврта школа

Весић је рекао и да ће Сурчин у наредних пет година постати градска општина, јер се убрзано развија и постао је велико градилиште. Он је навео и да ће најмлађа општина бити повезана са Београдом "БГ возом", као и да ће добити национални стадион и голф терене.

Догађају су присуствовали члан Градског већа Милош Дангубић, секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, председник општине Стеван Шуша и директор школе Душко Недељковић.