Град поднео нову прекршајну и кривичну пријаву против Бастаћa, штета 385.000 динара

Танјуг

07. 05. 2019. у 11:41

Град поднео нову прекршајну и кривичну пријаву против Бастаћa, штета 385.000 динара

Фото З. Јовановић

Град Београд је поднео нову прекршајну и кривичну пријаву против председника општине Стари Град Марка Бастаћа због блокаде радова на реконструкцији Трга републике

Град Београд је поднео нову прекршајну и кривичну пријаву против председника општине Стари Град Марка Бастаћа због блокаде радова на реконструкцији Трга републике, претњи радницима и уништавања градске имовине, објавио је заменик градоначелника Горан Весић.

"Време је да Бастаћ, повезан са криминалним клановима из Црне Горе, плати за штету коју наноси граду", написао је Весић на свом фејсбук профилу, на којем је објавио и копије прекршајне и кривичне пријаве.

Кривичну пријаву је поднела Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда против Бастаћа и неколико НН лица, Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

Како се наводи, пријава је поднета због постојања основа сумње да су Бастаћ и неколико НН лица, 4. и 6. априла, насилно и неовлашћено ушли у ограђен простор градилишта на Тргу републике, на којем се спроводи пројекат уређења, од стране добављача "Штрабаг" д.о.о, насилно обуставили радове на градилишту и уклонили - оштетили саобраћајне знакове у власништву извођача радова, и нанели штету.

У образложењу пријаве се наводи да је Бастаћ током априла организовао више непријављених протеста грађана са политичком темом на Тргу републике.

Додаје се да је Бастаћ 4. априла, око 11.30 сати, приликом извођења радова на Тргу, неовлашћено ушао на градилиште, а за њим и група грађана и том приликом су однели баријере на Трг Николе Пашића, те је оштећено око 15 знакова.

Затим је, како стоји у образложењу пријаве, 6. априла, у другој смени, Бастаћ је са још неколико особа поново ушао на градилиште, када су поново оштетили око 15 знакова саобраћајне сигнализације.


фото Н.Фифић

"Наведеним чињењем...оштећене су ствари - знакови саобраћајне сигнализације у власништу добављача радова "Штрабаг" д.о.о. Београд, које су служиле извођењу јавних радова на Тргу републике, дакле извођењу радова у јавном интересу, чиме је добављачу радова, а и наручиоцима радова, нанета штета у укупном износту од 385.685,9 динара", наводи се у образложењу.

И пријаву Прекршајном суду, поднела је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, за покретање прекршајног поступка против Бастаћа, зато што је на Тргу, током више дана у априлу, као организатор и вођа, организовао окупљање грађана политичког карактера на отвореном простору, а да их није пријавио надлежном органу.


фото Н.Фифић

Наводи се и да је Бастаћ "као организатор и вођа окупљања на отвореном био дужан да МУП-у најкасније пет дана пре времена одређеног за почетак окупљања, писаним путем пријави окупљање грађана политичког карактера, што није учинио".

Тиме је, додаје се, прекришио Закон о јавном окупљању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (44)

mama

07.05.2019. 16:10

Jel on to odcepio Stari grad od Beograda? Ne zivi sam na starom gradu, kakvo je to ponasanje,anarhija? Nedopustivo.

Tresimesi1

07.05.2019. 16:40

Vreme je da na đubrište istorije odu repovi bivšeg bahatog režima.Naravno uz nadoknadu pričinjene štete.

avanturista

07.05.2019. 17:07

Bastać i pristalice treba da znaju da kada krše zakon moraju i da snose posledice svojih dela

marija

07.05.2019. 17:21

Zasto gradjani Beograda da trpe i da placaju zbog jednog Bastaca koji zeli propast izgleda Beogradu jer jedino to i rade.

Milica

07.05.2019. 19:23

Ma ovaj bezobraznik Bastać treba da plati svu štetu koju je naneo gradu, a ne građani da plaćaju njegovu bahatost i bezobrazluk!

Sofija

07.05.2019. 20:51

E neka je, i treba! Pa nece valjda gradjani da placaju zbog njegovog glupiranja...

Mira

07.05.2019. 21:11

Prevrsio je svaku meru.definitvno izgubilo smisao .Treba ga zatvoriti zarad opsteg interesa i dobra

Sara

07.05.2019. 21:17

Niko ne moze da bude izvan zakona, pa ni Batrac, ocekujem rigoroznu kaznu,nisu radnici krivi sto su dosli da rade i zaradjuju za hleb!

Ranko

07.05.2019. 21:35

Bastaca treba uhapsiti i kazniti pod hitno. Ovakvo bahato i nepoimereno ponasanje ne sme da se nastavi.

Tina

07.05.2019. 22:31

Krajnje je vreme da plati za ono sto je uradio, valjda ce se posle ovoga dozvati pameti.