ЈОШ само неколико дана дели нас од највећег хришћанског празника поводом којег трећу годину за редом, општина Палилула у сарадњи са Pro Division Evens-ом, приређује Београђанима Велики ускршњи карневал, који ће се и ове године одржати у централној зони Ташмајданског парка, 27. и 28. априла.

Перкусионисти, мажореткиње, штулаши, жонглери, костимирани јунаци, само су неки од атрактивних пратећих садржаја који ће улепшати овај дводневни фестивал празничног духа. Бројни музички и плесни програми смењиваће се на самој фестивалској бини, а најмлађе очекује чак осам различитих креативних радионица међу којима су: радионица плеса, глуме, песничког ставралаштва, музичка и ликовна радионица као и радионица сценског стваралаштва, осликавање лица и радионица за израду костима. У забавном граду породице ће моћи да уживају у садржајима као што су јахање коња у парку, пројекцијама биоскопа на отвореном као и свим осталим пратећим карневалским садржајима.

Првог дана карневала програм почиње у 12 часова свечаним отварањем и протећи ће у знаку лепе и хумане акције у коју су укључени основци свих седамнаест школа са општине Палилула. Наиме, у ову велику и друштвено одговорну акцију укључена су деца свих нижих разреда, који су на радионицама ликовне културе уз помоћ својих учитеља осликали неколико хиљада ускршњих јаја и декорисали пар стотина ускршњих корпи које ће све бити изложене на самом карневалу, а посетиоци ће имати прилике да прилагањем одређене донације, коју буду сматрали адекватном, постану власници неког осликаног јаја или ускршње корпе, и тиме подрже целу акцију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Одржан карневал на Ташмајдану (ФОТО/ВИДЕО)

Основци ће се уједно такмичити и у посебним такмичарским дисциплинама „избор за најлепше осликано јаје“ као и „избор најлепше украшене ускршње корпе“ како би помогли неким од својих другара којима је помоћ неопходна. Победник у поменутим такмичарским дисциплинама одабраће циљ којем ће бити донирана укупно прикупљена средства на карневалу.

Други дан карневала свакако ће обележити такмичења у којима ће посетиоци моћи да истакну свој здрав такмичарски дух уколико се пријаве за традиционално надметање у „туцању јајима“. У овој дисциплини посетиоци свих узраста могу да опробају своју срећу и освоје лепе награде које су припремили организатори карневала. Ипак, такмичење које привлачи увек највећи број посетилаца јесте „трка у пузању беба“ у којој се и ове године очекује велики број пријављених малишана. Најбржа беба добија нова колица за пролетње шетње која и ове године победнику трке донира Градска општина Палилула.

Сви креативни и програмски садржају бесплатни су за све посетиоце, а радно време карневала је у суботу од 11 до 22 часа, док је у недељу нешто краће, од 11 до 17 часова.