Због васкршњих и првомајских празника Београђане очекује редукован ред вожње у градском превозу и то током десет везаних дана, од петка 26. априла па све до недеље 5. маја.


ГСП "Београд" и приватни превозници ће тако, одлуком Секретаријата за јавни превоз, током тих десет дана превозити путнике по суботњем или недељном реду вожње, због, како стоји у одлуци, "смањеног обима превозних захтева".


Недељни ред вожње биће на снази од петка 26. до понедељка 29. априла, затим 1. и 2. и у недељу 5. маја. Градски превоз по суботњем реду вожње функционисаће у уторак 30. априла, те петак и суботу 3. и 4. маја.


Подсетимо, уторак 30. април и петак 3. мај су  радни дани.


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Два милиона за "разраду" мензи ГСП


ПОБУСАНИ ПОНЕДЕЉАК


У понедељак 6. маја биће примењен ред вожње за радни дан, с тим да због Побусаног понедељка на линијама 35, 65 и 202, такозвани "шихташи" (аутобуси који треба да се укључе искључиво у року трајања јутарњег или поподневног шпица) неће имати поподневну паузу, већ ће ратити без престанка до краја радног времена, по реду вожње који ће важити само тог дана.


Такође, у понедељак од 8 до 16 сати линија 82 ће бити појачана са једним возилом ГСП-а, а линија 533 са два возила Авала буса 500.


Поласци линија 531 и 532 који се одвијају између 8 и 16 сати ће саобраћати поред гробља Орловача, преноси Телеграф.рс.