Авалски торањ прославио девети рођендан

Танјуг

22. 04. 2019. у 11:48

Авалски торањ прославио девети рођендан

Фото Промо

Обележена је у недељу деветогодишњица од отварања обновљеног торња на Авали, који је срушен пре две деценије у НАТО бомбардовању

Авалски торањ прославио је девети рођенадан у присуству 5.000 посетилаца, саопштило је ЈП Емисиона техника и везе.

Обележена је у недељу деветогодишњица од отварања обновљеног торња на Авали, који је срушен пре две деценије у НАТО бомбардовању.

ЈП Емисиона техника и везе, у чијој је надлежности рад Авалског торња, приредило је за бројне госте и званице богат забавни и културни програм, који је поред осталих изненађења, био део великог рођенданског славља.

Како је наведено, више од 5.000 посетлаца је прославило рођендан Авалског торња, који су уз забаву за све генерације, али и лепо време, провели леп дан у природи.

Атмосферу је загрејао наступ дечијег хора који су изводили најпопуларније рок и поп песме.

Највише похвала добила је и тринаестогодишња Дијана Драгосављевић која је отпевала неке од најпознатијих етно песама, као и КУД Извор који је употпунио рођенданску атмосферу међу посетиоцима.

Прослави рођендана Авалског торња присуствовали су и глумац Милан Калинић, као и инфлуенсери, популарна блогерка Мина Фу Смиљанић и Борис Радошевић, познатији на Инстаграму као Лутајући путник.

Они су изненадили окупљене и охрабрили спортске авантуристе да се спусте конопцима низ Авалски торањ и то са 110 метара његове висине, са чијег се врха пружа леп поглед на велики део Шумадије.

Прочитајте још - РОЂЕНДАН АВАЛСКОГ ТОРЊА: Бесплатни концерти и спуштање конопцима са 110 метара висине

Најмлађе посетиоце је поред фацепаинтинг-а, забављао плесни шоу дечије хип хоп групе, али и креативан рад у оквиру Лего радионице која се одржавала у просторијама Музеја емисионе технике.

Уз гастрономски ужитак у разним ђаконијама које су припремиле гошће из Туристичке организације Ражња, посетиоци су имали прилику да виде и борбу витезова из Смедерева, где се само недељу дана касније одржава Светско првенство у националним историјским средњевековним борбама, а љубитељи моде уживали су у ревији у послеподневним сатима.

Авалски торањ је прославом свог деветог рођендана званично отворио нову, летњу сезону, која ће посетиоцима понудити пуно нових садржаја.

Торањ је током 2018. године посетило рекордних 185.000 људи, а број оних који су уживали у бесплатним пратећим активностима на комплексу торња, био је много већи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације