"БГ воз" ускоро би могао да стигне до Лазаревца, Младеновца, Панчева и Сурчина! О продужењу линија градске железнице до града на Тамишу и три приградске општине, у уторак су разговарали министарка саобраћаја Зорана Михајловић, заменик градоначелника Горан Весић и директори железничких предузећа.

Прочитајте још: На пролеће "БГ возом" до Лазаревца!

Продужење линије "БГ воза" до Панчева, договорено је на састанку са представницима овог града и осталих општина Јужнобанатског округа у Панчеву, крајем марта, потврдила је Михајловићева.

- "Србија воз" ће у сарадњи са Градом Београдом наставити да унапређује систем "БГ воза" и уводи нове линије, а најпре до Лазаревца и Младеновца - истакла је министарка.

Прочитајте још:''БГ воз'' ускоро до Панчева, Младеновца и Лазаревца

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да је план Града да кроз развој железничке инфраструктуре у Београду и увођење нових линија "БГ воза" омогући боље повезивање приградских општина као што су Лазаревац, Младеновац, Сурчин, са центром града.

И док би линије "БГ воза" до Панчева, Младеновца и Лазаревца знатно уштеделе време путовања њиховим житељима, линија до Сурчина ће омогућити свим становницима престонице да лакше дођу до Аеродрома "Никола Тесла" и новог националног стадиона који би требало да буде изграђен у Сурчину.

Подсећамо, "БГ воз" тренутно саобраћа од Батајнице до Овче, а друга линија, због реконструкције пруге, из Ресника до железничке станице "Панчевачки мост". План је био да трећа линија споји Аеродром "Никола Тесла" и Сурчин са Новим Београдом, а четврта да саобраћа од Макишког поља, кроз тунел Макиш-Раковица, до Карабурме.

ДОДАТНИ ПОЛАСЦИ ИЗ МЛАДЕНОВЦА?

ЧЕЛНИЦИ "Железница" разматрају и могућност да се, док траје реконструкција пруге Јајинци - Мала Крсна, уведу додатни поласци возова из Младеновца у шпицу, а да по завршетку реконструкције поласци буду у редовним интервалима.