ПРОТИВ оца и сина Т. М. и З. С. Прво основно тужилаштво покренуло је истрагу због сумње да су пре три дана нанели тешке телесне повреде Горану Велинову, оцу детета са Дауновим синдромом на паркингу испред зграде у Новопазарској улици. На предлог Тужилаштва, обојици је одређен притвор до 30 дана због опасности да би боравком на слободи могли да утичу на сведоке.

Према полицијском саопштењу, сумња се да су Т. М. и З. С. паркирали аутомобил на место за инвалиде, који користи Горан В., чија четрнаестогодишња ћерка има Даунов синдром. Тврди се да их је оштећени замолио да помере возило, али су га они напали и ударили у главу. Наводно, повреде је задобио и један 67-годишњи мушкарац, који је покушао да смири ситуацију.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Претукли га због паркинга за инвалиде; приведена двојица осумњичених

Горан Велинов је, како је објављено у медијима, испричао да је сишао испред зграде како би дочекао супругу и ћерку, која не може сама да се креће, јер је недавно имала операцију на срцу. Кад је видео да је неко заузео паркинг-место за које је добио право коришћења, и које је обележено, рекао је женама које су седеле на задњем седишту да морају да помере возило. Међутим, кад је супруг једне од њих убрзо дошао, наводно је одмах напао Горана, а појавио се још један мушкарац који му се придружио.

Са друге стране, током јучерашњег саслушања, осумњичени нису спорили да је дошло до туче, али су били изричити да су били нападнути. Према њиховим речима, оштећени је све започео ударајући кола на којима је, наводно, направио штету. Тврдили су да су се бранили, али су и навели да су спремни да надокнаде штету оштећеном због повреда које су му нанели.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Паркирање у Земуну: Све обележено, пешацима уско

БИЋЕ САСЛУШАНИ СВЕДОЦИ

ТОКОМ истраге биће саслушани сведоци, супруге осумњичених, које су биле у колима, а позив ће бити послат и оштећенима. Радиће се и вештачење повреда, а након окончања свих доказних радњи, Тужилаштво ће одлучити да ли има основа за подизање оптужнице.