НАПУШТЕНЕ фабрике и магацини широм престонице често су на мети лопова. Нажалост, један такав случај коштао је недавно живота младића (25) који је погинуо највероватније покушавајући да скине каблове за струју са трафостанице у оквиру напуштене ливнице "Победа" у Булевару краља Александра. Младић је настрадао, а његово непомично тело видели су пролазници.

Ливница која се налази недалеко од окретнице трамваја је напуштена, а улазна капија је под катанцем. Према сведочењу радника из оближње фирме, крађе у овом делу града су све учесталије, па сумњају да је младић покушао да обије разводно постројење.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
УДЕС КОД ДОМА ОМЛАДИНЕ: Ауто налетео на мотоцикл

- Већ се раније дешавало да су трафостанице у овом делу Звездаре на мети лопова, као и остали локали, посебно трафика преко пута ливнице. Претпостављамо да је несрећни младић чачкао нешто око кутије са струјом, која је у тренутку удара очигледно била под високим напоном.

Како су "Новостима" потврдили из полиције, беживотно мушко тело је пронађено са видљивим опекотинама.

- Трафостаница код ливнице "Победа" је у приватном власништву и није у нашој надлежности - рекли су ЕПС.

ЛИВНИЦА

ЛИВНИЦА "Победа" је већ неко време у стечају, производња је потпуно обустављена, а чувар за кога су нам рекли да обезбеђује овај објекат, наши репортери јуче око подне нису затекли.