СНС: Одговоран и унапређен систем социјалне заштите

Танјуг

23. 03. 2019. у 14:15

 СНС: Одговоран и унапређен систем социјалне заштите

Ирена Вујовић и Наташа Станисављевић

Чланице Градског одбора Београд Српске напредне странке Наташа Станисављевић и Ирена Вујовић, разговарале су са најстаријим суграђанима Савског венца
Чланице Градског одбора Београд Српске напредне странке Наташа Станисављевић и Ирена Вујовић, разговарале су са најстаријим суграђанима Савског венца.

Том приликом Станисављевић је подсетила пензионере шта је све у претходном периоду урађено, али и на сва дуговања која је Ђилас оставио према социјалним категоријама грађана, саопштила је Служба за информисање Градског одбора СНС.

"Реформисали смо систем социјалне заштите и сада се социјална давања исплаћују на време и без кашњења. Можемо с поносом да кажемо да спроводимо одговорну социјалну политику, исплаћујемо своје обавезе на време и не задужујемо се, за разлику од претходне власти која нам је оставила огромне дугове. Затекли смо дуговања која су на крају 2013. године на име једнократне новчане помоћи, која се преко Центра за социјални рад исплаћује социјално угроженим лицима, износила 120.660.773,67 динара, као и дуг према трудницама и породиљама који је износио 395.296.654,71 динара", рекла је Станисављевић и додала да су сва дуговања у потпуности исплаћена, као и да се од тада сва права и услуге социјалне заштите исплаћују на време и без кашњења.

Она је рекла да је претходна градска власт предвођена Ђиласом отворила само два клуба за пензионере, док је одговорна градска власт предвођена Српском напредном странком имала слуха за најстарије суграђане.

"У претходне четири године, поред ревитализације постојећих клубова за старије и обезбеђења нове опреме, отворено је 10 нових клубова. Ове године отварамо још два нова клуба за пензионере у Железнику и Миријеву и комплетно реновирамо клуб на Новом Београду на Лединама. Отварање клубова за старе у Београду је наш начин да вам кажемо хвала за то што сте нам помогли да у последњем периоду спроведемо реформе и да Србија поново постане економски јака и снажна земља. Наша обавеза је да бринемо о најстаријим суграђанима, јер смо богати и хумани онолико колико бринемо о онима који су нас највише задужили", поручила је Станисављевић.

Ирена Вујовић је изразила захвалност пензионерима који су, како је навела, поднели највећи терет тешких реформи за оздрављење српске економије и на тај начин свим грађанима Србије осигурали сигурну будућност.

"Пре шест година наследили смо економски разорену земљу, људе без посла, градове без фабрика, Србију без перспективе и на рубу банкротства. Захваљујући храбрости председника Александра Вучића, кроз тешке реформе, спроводећи непопуларне мере земљу смо извукли из амбиса. Зато никада нећемо заборавити наше пензионере који су поднели највећу жртву за будућност Србије и свих њених грађана, за бољу будућност генерација које нам долазе. Хвала вам што сте разумели и што сте били уз своју земљу кад је било најтеже", казала је Вујовић обраћајући се пензионерима.

Она је додала да пензионери заслужују најбољи стандард живота, те да је на општини Савски венац брига за најстарије и њихове потребе приоритет.

"Као општинско руководство трудимо се да им свакодневном пажњом, отварањем нових клубова за старије, бесплатним излетима по Србији и другим садржајима захвалимо на несебичној подршци и свему што су учинили за своју земљу", навела је Вујовић, јер како каже економија Србије је сада у сигурним, домаћинским рукама и да су за остваривање даљег напретка и развоја, Србији потребни људи са енергијом, визијом и храброшћу, који не размишљају о себи, већ о томе шта ће оставити иза себе.

"Немојте се плашити Ђиласа, Јеремића и њихових тајкуна, оних што су опљачкали и задужили ову земљу, а сада покушавају силом да се врате на власт. Србија више није на коленима као што је била у време када су је они водили. Захваљујући председнику Вучићу и Српској напредној странци Србија је данас стабилна земља која се развија, отварају се фабрике, запошљавају радници, повећане су пензије и плате које ће још да расту, обнавља се живот. Варају се Ђилас, Јеремић и сви они који су уништавали ову земљу ако мисле да су грађани заборавили шта су радили и како су владали. Зато ћемо наставити да се боримо, марљивим, поштеним и преданим радом, да сваки пензионер, сваки млад човек, сваки грађанин ове земље има животни стандард какав и заслужује", закључила је Вујовић.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (103)

Tamara

23.03.2019. 15:30

Samo uz marljiv i predan rad kao i neprekidnu komunikaciju sa građanima Srbiji je zagarantovana bolja budućnost!

Branka

23.03.2019. 15:36

Za razliku od prethodne vlasti ova vlast brine o najstarijima kao i o svim ostalim slojevima društva.

Branka

23.03.2019. 15:38

Gradska vlast je uspela anulira dugovanja prema najstarijima i kontinuirano vodi brigu o rešavanju aktuelnih pitanja.

Jovan

23.03.2019. 15:39

Svakog dana smo svedoci napretka Srbije na svim poljima, zdravstvo, skolstvo, nauka, obrazovanje, pravda, bezbednost...

Dejo

23.03.2019. 15:40

Za razliku od prethodne vlast koja nikada nije ni bila fizički uz svoj narod, trenutna ne dozvoljava da se to dogodi. Zato su stalno prisutni medju svojim gradjanima kako bi čuli njihove zahteve i potrebe.

Tifani Rok

23.03.2019. 15:41

Svaka čast! Država odgovorno i savesno brine o svemu, pa i o svojim najstarijim građanima!

Maja

23.03.2019. 15:57

Penzioneri su najzaslužniji za uspeh reformi u Srbiji,jer najveći teret su upravo oni podneli.

Ružica

23.03.2019. 15:59

Penzioneri su podneli najveći teret reformi i zaslužuju najbolji životni standard.

Djordje

23.03.2019. 16:12

Penzioneri su podneli najveci teret reformi i doslo je vreme da im drzava uzvrati. Otvaranje novih klubova, izleti, povlastice itd. Redovne penzije se takodje podrazumevaju.

vera

23.03.2019. 16:35

Zadovoljni smo unapređenjem socijalne zaštite,trudimo se da imamo sluha za naše najjstarije sugrađane i da im omogućimo što lepšu starost!

star

23.03.2019. 16:38

Srbija je reformisala sistem socijalne zaštite i sada se socijalna davanja isplaćuju na vreme i bez kašnjenja.

Aleksandra

23.03.2019. 19:18

Na putu reformi,najstariji gradjani su podneli najvecu zrtvu i zasluzuju da im se zahvali i uzvrati.

mita

23.03.2019. 19:38

Naši penzioneri su na svojim leđima podneli teške reforme kako bi narod Srbije danas bolje živeo.

Raša

24.03.2019. 01:07

Sve obaveze se isplaćuju na vreme, građani su veoma zadovoljni odgovornom politikom Vlade Srbije.

Pedja

24.03.2019. 06:55

Briga o starijma je moralna i drustvena obaveza i SNS stavlja akcenat na sve obaveze drzave na tom polju.

Maja

24.03.2019. 07:10

Sada je socijalna zaštita veoma unapređena. Država je tu za sve one kojima je potrebna.

Ivana

24.03.2019. 07:20

Vučić ima svesrdnu podršku gradjana Srbije, jer se iskreno bori za ostvarenje interesa naše zemlje i našeg naroda.

Ana

24.03.2019. 07:31

Džava želi svima da pomogne a pogotovo socijano ugroženim i najstarijim građanima.

Beki

24.03.2019. 09:35

Odgovornost i ozbiljnost drazave ogleda se u socijalnoj zastiti. Srbijaja je svakako socijalno odgovorna i ozbiljna drzava.

jana

24.03.2019. 10:22

Zasluzujemo da socijalna zastita bude na boljem nivou, a sada cemo to i dobiti zahvaljujuci ulaganjima vlasti

Sava

24.03.2019. 12:19

Svakako da ova vlast ima mogućnosti i što je još bitnije volje da unapredi socijalnu zaštitu i time pokaže da smo jedna ozbiljna i odgovorna država kojoj je na prvom mestu čovek!

Mila

24.03.2019. 12:29

Penzionerima dugujemo najvecu zhvalnost i veoma je pohvalno sto aktuelna vlast brine o svojim najstarijim sugradjanima na ovakav nacin....