БЕОГРАД - На новоизграђеном путном прелазу „Пијаца“ у Младеновцу, који је пре само двадесетак дана пуштен у рад, лопов је током ноћи украо видео сигурносну камеру.

Како је саопштено из Инфраструктуре железнице Србије, до крађе је дошло у ноћи између 18. и 19. марта, тридесетак минута после поноћи.

Наводи се да је лопов дошетао до путног прелаза, обукао радно одело, попео се на рефлекторски стуб, скинуо видео камеру и одшетао са места крађе. За свега десетак минута са новог путног прелаза у Младеновцу однета је видео опрема.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Злочине решава 1.000 камера

Крадљивац притом није знао да га је снимила друга сигурносна камера на овом путном прелазу. Инфраструктура Србије припрема кривичну пријаву, коју ће уз овај снимак доставити надлежним органима.

Наводи се да овом крађом није само нанета материјална штета због украдене камере, већ се без сигурносних снимака са новог путног прелаза не може на прави начин пратити стање безбедности железничког и друмском саобраћаја на овом месту.

Додаје се да је најсавременији аутоматизовани путни прелаз „Пијаца“ у Младеновцу, „Инфраструктура железнице Србије“ уложила је око 20 милиона динара и изградила га управо због потреба грађана овог насеља. „Инфраструктура железнице Србије“ очекује да ће лопов брзо бити пронађен и кажњен.