Ускоро готова Кнез Михаилова

Ш. М.

уторак, 19. 03. 2019. у 13:21

Ускоро готова Кнез Михаилова

Падавине су успоравале посао

Годину дана од почетка реконструкције, мајстори напуштају главну пешачку зону у центру града. Металне баријере биће брзо уклоњене

РАДОВИ на санацији плоча на улазу у Кнез Михаилову улицу, које су попуцале неколико месеци после последње реконструкције, ускоро ће бити завршени! Према речима неимара који поплочавају улаз у најпопуларније београдско шеталиште, старе коцке биће додатно причвршћене за тло, за шта ће бити коришћени песак и цемент, али гаранцију колико ће издржати нису могли да дају.

Како су "Новости" писале у децембру, коцке су биле толико испуцале да је било немогуће проћи преко њих, па је тај део Кнез Михаилове улице био затворен за пешаке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пожар на Петловом брду, гори трава код Ибарске

- Услед појаве атмосферских вода подлога се стално испира. Упркос томе што је реч о пешачкој зони, овде се неометано крећу моторна возила из Улице краља Милана ка Кнез Михаиловој и из улице Краља Милана ка Сремској улици - кажу из "Путева Београда".

Једино могуће трајно решење, које ће спречити пропадање тек урађених коцки, јесте комплетна реконструкција чвора Кнез Михаилова - Сремска - Улица краља Милана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Нетачно

19.03.2019. 17:59

Нема то никакве везе с водом. Плоче уништавају комунална возила, а највише она за чишћење снега својим раоницима који нису заштићени гумом. То је јасно јер су плоче одједном поиспадале после снега. Ово је још једна оправка за коју су бачене паре јер су враћене старе, окрњене плоче које изгледају ружно.

mama

19.03.2019. 23:19

Molim vas postavite tablu ko je izvodjac radova,nadzorni organ -puno ime i prezime i garantni rok!OBAVEZNO!

veselnik

20.03.2019. 10:35

"Usled pojave atmosferskih voda podloga se stalno ispira."Dobro jutro "strucnjaci"!Podloga kamenih ploca (pesak) se radi preko PODLOGE za poplocavanje, pripremljenog (stabilizovanog - nabijenog i dreniranog) terena u potrebnim padovima, da se ne bi desilo to sto je za vas "neresiv problem".