У ПРОТЕКЛОЈ години на територији престонице склопљена су 8.163 брака, што је само за два одсто мање него годину дана раније, показују објављени подаци Секретаријата за управу. Подаци о разводима се још прикупљају како би били статистички обрађени и упоређени са 2017. годином, када их је било 2.372.

По традицији, највише венчања је било током септембра, и то 1.248, и у мају, 1.072. У јануару је на луди камен стало 299 пара, а у марту и децембру 433.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Гаража уз библиотеку

- Бројка је изведена на основу месечних података о склопљеним, али и разведеним браковима на територији престонице, које редовно презентује ова служба - објашњавају надлежни. - Међутим, ова бројка је скоро идентична као 2016. године, када смо имали 8.161 венчање, док их је 2015. било 8.534.

Међутим, статистика за јануар ове године показује да ни температурни минус који је био почетком године није сметало Београђанима да уплове у брачне воде. На луди камен стало је 320 парова, док је 187 супружника решило да стави тачку на заједнички живот.

Највише бракова, али и развода било је на територији општине Нови Београд, где је судбоносно да изговорило 33 младенаца, а растало се 27 супружника. Температуре испод нуле које су забележене у јануару, нису сметала ни Вождовчанима који су склопили 39 бракова. У Земуну је потписе на папир о заједничком животу ставило 30 парова, а у Сурчину само троје. Један споразум о разводу закључен је у Сопоту, два у Сурчину и 26 на Вождовцу.

Фото П . Милошевић

Међутим, према постојећој виталној статистици у јануару није забележена ниједна општина без преминулих. Највише грађана у првом месецу ове године преминуло је на Савском венцу и у Земуну, а најмање смртних исхода било је на Старом граду, у Сурчину и Сопоту. Такође од укупне бројке преминулих прибележено је и 12 самоубиства, док је 19 смртних исхода окарактерисано као несрећни случај.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вагају одлуку о "Чумићу"

ПОРОДИЛИШТА

СТАТИСТИКА бележи и да је у јануару ове године на Савском венцу рођено 1.200 беба, на Звездари 187, у Земуну 174, а на Новом Београду 54.

Биле су и две мртворођене бебе, једна у породилишту на Савском венцу, а друга на Звездари.