Удружење грађана регистровано за превоз путника Protest Car протестовало је данас вожњом, уз заустављање саобраћаја, од Штарк арене на Новом Београду, до зграде Владе Србије где ће бити окончан.


Председник удружења CarGoАлександар Вучић рекао је новинарима уочи почетка протестне вожње да ће се њихови представници сваког петка окупљати и протестовати, док не дође до дијалога са представницима владе и министарком грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић.


Он је рекао да "хајка" на CarGoније стала, да се константно врше притисци на то удружење, те да им се одузимају возила и да су до сада одузета три аутомобила.


Вучић каже да то удружење и даље није добило никакав одговор од Министарства саобраћаја.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦарГо: Удружење ради, таксисти протестују


"Чекамо да се огласи, а до тада настављамо са нашим нацином рада", рекао је Вучић и навео да је ово трећи протест под називом "Будућност Србије - борба против мафије".


Тврди да је CarGo од првог дана регистрован у складу са законом и да ради у складу са свим законима, те да је у једном моменту закон промењен по хитном постуку, без јавне дебате "како би се стало на пут, модерној, дигиталној апликацији".


Вучић каже да за сада нису добили никакву подршку, и али да настављају да верују у институције, као и да ће моћи да наставе да раде.