Најскупљи стан у Београду - 1,1 милион €

В. Н.

04. 03. 2019. у 16:54

Најскупљи стан у Београду - 1,1 милион €

Део Београда на води

Подаци Републичког геодетског завода о цени некретнина за 2018. годину: Највише плаћен стан у Београду на води, а слична цена је била и за староградњу на Врачару од 322 квадратних метара

НАЈСКУПЉИ стан у Србији током претходне године купљен је у Београду на води, а његов власник платио га је нешто више од 1,1 милион евра! Слична је била цена и стамбене јединице од 322 квадрата у староградњи на Врачару, а истовремено, према подацима Републичког геодетског завода, пословни простор на територији општине Стари град површине 1.400 метара квадратних плаћен је пет милиона евра.

Највиша цена квадрата пословног простора постигнута у 2018. години је 9.302 евра, а реч је о пословном простору површине 43 квадрата у приземљу стамбено-пословне зграде у Кнез Михаиловој улици.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Општина кречи натписе

Из Републичког геодетског завода истакли су да се и у 2018. години показало да локација игра велику улогу у висини цене непокретности, а нарочито када је реч о оним најскупљим. Такве непокретности се често налазе у Кнез Михаиловој улици или у пешачкој зони у њеној околини, а као атрактивна показала се и Његошева улица на Врачару. Од самог почетка градње, Београд на води такође је једна од најатрактивнијих локација, коју прате и други луксузни стамбено-пословни простори као што су Централ гарден, А блок, Вест 65, Скајлајн, Вождове капије, Зелена авенија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Miki-Zg

04.03.2019. 19:12

Tko ima ,taj i kupuje ? LJudi i ne znaju koliko ima osoba milionera ,multi milijunaša u dolarima ,evrima ! u Srbiji ,van Srbije koga zanima mogu mu pojasniti ?

Према очекивању

05.03.2019. 15:37

Не знам како је данас али пре 20-30 година у околини Пожаревца, Неготина, Кладова, Петровца на Млави, Свилајнца, Велике Плане, ... сељаци-гастарбејтери су рушили нове и намештене куће старе максимално 5 година од 300+ квадрата зато јер су у међувремену комшије направиле веће ако темељи нису могли да подрже надзиђивање. У свим тим селима потрошено је много више пара на рушења и изградњу него што ће коштати свих 6500 станова колико је планирано да се изграду у Београду на води.