Двокреветна за 30.000 динара

Ј. Булатовић

недеља, 24. 02. 2019. у 18:35

Двокреветна за 30.000 динара

Хотел "Славија"

Хотел у центру и даље привремени стан многобројним студентима. Предност је могућност најма на месец дана

ХОТЕЛ "Славија" не престаје да буде привремени дом студентима, а потом и људима који желе да повољно изнајме смештај у самом центру. Приступачне цене, али и могућност унајмљивања соба на месец дана предности су због којих се посетиоци годинама одлучују за боравак у препознатљивој кули на тргу Славија.

Прочитајте још: Београдски хотел у раљама суда

За становање у хотелу потребно је издвојити 24.000 динара месечно за једнокреветну собу. У ову цену урачунати су трошкови за струју, воду, грејање, замену постељине и чишћење собе, али је интернет у соби потребно доплатити, а телевизор станар може донети сам.

Како нам у хотелу кажу, људи изнајмљују собе на месец или два, јер за тако кратак период станодавци не издају станове.

- Понекад је људима потребно да се задрже месец дана само да "премосте" - наводе из хотела. - Неки реновирају стан па им треба боравак у том периоду, неки чекају да се преселе, али свима им је заједничко да им треба повољна цена за кратак период.

Најбројнији "станари" хотела су студенти. Они се често одлучују за двокреветне собе, чија је цена 30.000 динара месечно, те тако трошкове најма деле са цимером. За будуће академске грађане из унутрашњости хотел може бити пребивалиште у периоду лета, када чекају расподелу за студентски дом, али и током академске године. Како у хотелу кажу, неки су све четири године факултета провели у собама хотела. А овде има и студената из других држава.

- Био ми је потребан смештај на три месеца док сам завршавао студије па су ми пријатељи предложили "Славију" као најбољу опцију - каже Никола Цветковић, један од бивших станара хотела.

СТАНОВАЊЕ И У ХОТЕЛУ "ЖЕЛЕЗНИЧАР"

СЛИЧНУ понуду имају и у хотелу "Железничар", који се налази у Балканској улици, с тим што је смештај нешто скупљи. Клијенти су углавном предузећа која изнајмљују смештај за своје раднике, као и радници "Железница" за које важе повлашћене цене. Неки од њих овде живе годинама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације